Poliţiştii, prezenţi în şcoli din toamna acestui an

Cristina Ghenea

Nu doar elevii se pregătesc pentru începerea unui nou an şcolar, ci şi poliţiştii, care au hotărât ca din toamna acestui an să sporească siguranţa în incinta şcolilor şi în apropierea lor.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Hunedoara, patrulele de poliţie vor fi prezente în zona unităţilor de învăţământ încă din prima zi a noului an şcolar. Fiecare şcoală va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale oamenilor legii, şi în fiecare unitate vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare. În plus, poliţiştii vor sta zilnic la intrarea în şcoli, în intervalele orare în care elevii intră şi ies de la cursuri.

Pun accent pe mediul rural şi traficul rutier
Şi pentru că oamenii legii se gândesc să acorde o atenţie deosebită şcolilor din mediul rural, poliţiştii din structurile de prevenire, cei de proximitate şi cei de la posturile comunale vor avea întâlniri atât cu reprezentanţii şcolilor, cât şi cu elevii şi cu părinţii acestora. În plus, reprezentanţii IPJ se vor asigura că elevii sunt în siguranţă şi în trafic. „Poliţiştii Serviciului Rutier vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor”, a precizat comisarul şef Dan Micu, şeful Serviciului Rutier al IPJ Hunedoara. Acesta a adăugat că tot pentru siguranţa elevilor, deţinătorii de autovehicule destinate transportului şcolar vor fi instruiţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare