Ziua Naţională a Pompierilor, sărbătorită şi în judeţ

Cristina Ghenea

Sărbătoarea naţională a pompierilor a fost marcată ieri, la Deva, în cadrul unei festivităţi dedicate împlinirii a 164 de ani de când „oamenii focului” îşi pun în pericol propria viaţă pentru binele celorlalţi. Pe lângă zecile de pompieri şi familiile lor, la eveniment au participat şi oficialităţile locale şi judeţene.

Pompierul anului, din Deva
Cu această ocazie, cei mai buni dintre eroii care s-au luptat cu focul ori au intervenit pentru descarcerarea şi acordarea primului ajutor în cazul accidentelor grave de circulaţie au fost premiaţi. Astfel, titlul de „Echipajul anului“ este împărţit de Detaşamentele din Hunedoara şi Deva, formate fiecare din câte cinci pompieri. De asemenea, şi pompierii din Orăştie s-au numărat printre cei premiaţi, fiind desemnaţi „Echipajul de prim-ajutor al anul 2012“, în timp ce Detaşamentul din Petroşani s-a dovedit a fi „subunitatea cu cele mai complexe intervenţii“. Cât despre „Pompierul anului“, acesta este Alexandru Cristian Rusu (în foto dreapta), plutonier adjutant la Detaşamentul din Deva. El este eroul care a reuşit să salveze viaţa mai multor oameni căzuţi accidental în fântâni, în localităţile Cărpiniş şi Cristur. A coborât în puţurile adânci şi în ciuda spaţiului îngust, a reuşit să monteze gulere cervicale şi să aşeze victimele pe targa tip lopată, pentru a fi scoase în condiţii de siguranţă la lumină.
„Suntem mândri de reuşitele pompierilor noştri în intervenţiile în care au fost solicitaţi şi am dorit ca această zi specială să fie marcată prin momente de cinste, aduse meseriei de pompier”, a declarat maiorul Viorel Demean, şeful ISU Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare