Poliţiştii locali nu iau măsuri împotriva localurilor unde se fumează!

11 ianuarie 2018 | 10 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Mai mulţi patroni de localuri din municipiul Deva au reclamat că în oraş funcţionează baruri unde fumatul este permis, deşi acest lucru contravine legii în vigoare.

N-au amendat pe nimeni
În urma reclamaţiilor, am vrut să aflăm de la Poliţia Locală a municipiului, care este obligată să verifice dacă se respectă legea privind fumatul în localuri şi, mai mult, să aplice amenzi. Teodor Bălan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Deva, a declarat că în anul 2017, poliţiştii locali deveni nu au aplicat nici o amendă firmelor care permit să se fumeze în localuri. Persoanele care au sesizat Poliţia Locală că în respectivele baruri sau cafenele se fumează din greu susţin că anumite persoane din acest serviciu i-au şi pârât la cei reclamaţi, ca urmare pomenindu-se cu ameninţări din partea acestora.

„Nu mă interesează răzbunările”
Aşa stând lucrurile, l-am întrebat pe primarul Devei, Florin Oancea, dacă ştie de asemenea reclamaţii.
„Acesta este încă un aspect pe care mi-l spuneţi. Sunt mulţi oameni din Deva care reclamă multe chestiuni legate de activitatea Poliţiei Locale. L-am întrebat pe şeful Poliţiei Locale dacă crede că devenii sunt mulţumiţi de activitatea acesteia şi el mi-a răspuns că da. Eu i-am spus, însă, că nu e informat, devenii nu sunt mulţumiţi de activitatea Poliţiei Locale. Percepţia nu e favorabilă, oamenii nu sunt mulţumiţi. De aceea, nu le-am acordat norma de hrană pentru acest an. Primăria poate să acorde norma de hrană, nu e o obligativitate. Sunt dispus, ca primar, să acord normă de hrană, creşteri salariale, dar dacă se înregistrează rezultate, şi devenii sunt mulţumiţi de activitatea lor. Astăzi nu putem vorbi de măriri de salarii. Am început să ies în stradă, pentru că o lună a trebuit să văd. Oamenii sunt sceptici că voi face curăţenie în primărie. Voi face curăţenie! De aceea, îi duc la Primăria Oradea, să vadă cum se lucrează acolo. Nu mă interesează răzbunările. Că i-a adus un primar, că i-a adus altul (n.r. – pe angajaţii primăriei). Nu trebuie să le fie frică de primar, dacă îşi fac treaba bine”, a declarat Florin Oancea.

Comentarii (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. cretin spune:

  Peste tot se fumeaza

 2. Vlad Paul spune:

  Politia locala Deva NU IDENTIFICA / VERIFICA / CONSTATA incalcari ale legii in urma unor activitati politienesti specifice, ei actioneaza doar la sesizare sau la ordin. Iar la sesizare, masuri se iau doar acolo unde “este cazul”. Legea este aplicata de aceasta institutie in mod preferential.

 3. florin spune:

  uite va dau eu o sesizare mergeti la barul Onix de pe M.Kogalniceanul du pa ora 10 si o sa vedeti ca se fumeaza in draci.

 4. Andrei Alin spune:

  La barul Queen la piata in plina zi, La Leo , La Imperial , Noaptea la Clubul Dublin si Ceapa Rosie are o Camera secreta cu Access Privat, si Probabil altii

 5. cornel spune:

  precizez,sunt un fumator inrait,ma simt discriminat de aceasta lege.
  dupa ce platim piparat acest viciu statului roman de ce nu avem si noi fumatorii
  birturii si cafenele unde sa putem a ne petrece timpul in tihna.

 6. Deva spune:

  Cerem demiterea celor raspunzatori de verificarea localurilor unde se fumeaza.Am intrat in 2 locatii:TnT si una langa sensul giratoriu de la Balcescu cu 22 dec.si se fuma pe rupte.Ce militie ne conduc? Asti nu sunt politisti!sa ii inlocuim.sefu lor trebuie demis.e atac asupra sanatatii tuturor.

 7. Deva spune:

  O sa fac la MI reclamatie.direct la Bucuresti. Nu se poate asa ceva.mai un pic si auzim de droguri combinate cu tigari.legea e lege si ei nu vin in control.jandarmii pot si ei amenda.de ce nu vin?vreti sa vin cu probe video? Ce vreti?a stiu sa vina primavara …sa se fumeze afara!

 8. andras spune:

  Cornel fumeaza acasa asta e legea in toata lumea

 9. Marius spune:

  Faceți sesizare la POLIȚIE, nu la gardienii publici numiți greșit poliție locală și veți vedea rezultate, spun din proprie experiență. Puteți suna la 112 când observați că într-un bar se fumează, sau pur și simplu mergeți la Polița Municipiului Deva și faceți o sesizare.

 10. Adevarul spune:

  De LEO cafe si ZEN cafe nu zice nimeni nimic pentru ca acolo is beau politisti cafeaua cum drac sa mearga in control … nu cred ca este bar in Deva unde sa nu se fumeze… Jolie caffe va zice ceva? Serios? Peste tot se fumeaza …. asa ca lasati fumatori sa fumeze… si pana la urma legea lasa loc de interpretari… cred ca multi de aici sunt rautaciosi si invidiosi …

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Viorel Sălan: Primul an de activitate parlamentară a fost dedicat dialogului direct cu cetăţenii

Iniţiativele legislative pe care senatorul PSD Viorel Sălan (foto) le-a promovat în primul an de mandat au încercat, de cele...

Gura lumii 12.01.2018

 Vorbesc gurile rele că o frumoasă poveste de dragoste s-a înfiripat recent înte două personaje cu funcţii importante în judeţul...

Lovitură de teatru la Primăria Deva. Viceprimarul Răzvan Mareş va fi schimbat din funcţie!

Sorina Popa       Lovitură de teatru la Primăria Deva! După dezvăluirile primarului municipiului, Florin Oancea, cum că vor...

Închide