Direcţia Silvică Hunedoara a anulat o licitaţie pe motive de concurenţă neloială

11 ianuarie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Natalia Bumbac

Licitaţia organizată de Direcţia Silvică (DS) Hunedoara pentru serviciile de pază şi protecţie de la sediul instituţiei a fost anulată, conform declaraţiei şefului instituţiei Radu Crişan. Comisia desemnată în analizarea ofertelor a constatat nereguli privind concurenţa neloială în ofertele firmelor.

Din doi iepuri, nu a prins nici unul
În consecinţă, DS Hunedoara a sesizat Consiliul Concurenţei, care a iniţiat o anchetă. Anunţul de organizare a licitaţiei a fost publicat în 12 septembrie 2017 în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.
„După analizarea documentelor depuse, specialiştii DS Hunedoara au constatat că două dintre firmele participante, respectiv Safety Security SRL şi Spartan Pază şi Protecţie SRL, aveau propuneri tehnice asemănătoare, inclusiv erori de redactare comune, iar cele două companii aveau acelaşi administrator”, se arată în comunicatul transmis de Biroul de presă Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva. Tot aici se precizează că DS Hunedoara a oferit Consiliului Concurenţei toate documentele care dovedeau intenţiile celor două firme de a denatura concurenţa.
La rândul său, Consiliul Concurenţei a venit cu precizări în acest caz, arătând că „a declanşat o investigaţie privind o posibilă trucare a unor licitaţii publice organizate de RNP – Romsilva prin DS Hunedoara”. În plus, Autoritatea de Concurenţă „are suspiciuni conform cărora cele două companii Safety Security SRL şi Spartan Pază şi Protecţie SRL şi-ar fi coordonat comportamentul printr-un schimb de informaţii sensibile din punct de vedere comercial, în vederea eliminării concurenţei în cadrul procedurii de achiziţie publică organizată de RNP – Romsilva, prin DS Hunedoara”. În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, firmele riscă amenzi de până la 10 la sută din cifra de afaceri.
Cele două firme acuzate de concurenţă neloială, Safety Security SRL şi Spartan Pază şi Protecţie SRL, au şi adresă comună, ambele având sediile pe strada Plevnei 2 din oraşul Caracal. În prezent, serviciile de protecţie şi pază de la sediul DS Hunedoara sunt asigurate de Elit Security.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Poliţiştii locali nu iau măsuri împotriva localurilor unde se fumează!

Mai mulţi patroni de localuri din municipiul Deva au reclamat că în oraş funcţionează baruri unde fumatul este permis, deşi...

Viorel Sălan: Primul an de activitate parlamentară a fost dedicat dialogului direct cu cetăţenii

Iniţiativele legislative pe care senatorul PSD Viorel Sălan (foto) le-a promovat în primul an de mandat au încercat, de cele...

Gura lumii 12.01.2018

 Vorbesc gurile rele că o frumoasă poveste de dragoste s-a înfiripat recent înte două personaje cu funcţii importante în judeţul...

Închide