Viorel Sălan: Primul an de activitate parlamentară a fost dedicat dialogului direct cu cetăţenii

11 ianuarie 2018 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Poliana Mardari

Iniţiativele legislative pe care senatorul PSD Viorel Sălan (foto) le-a promovat în primul an de mandat au încercat, de cele mai multe ori, să fie soluţii concrete pentru probleme legate de ordinea publică şi siguranţa cetăţeanului. Ele s-au bazat, în primul rând pe experienţa personală din cei peste 35 de ani de carieră militară. De asemenea, o altă parte dintre proiectele legislative iniţiate anul trecut au dorit să creeze premisele dezvoltării economice a judeţului Hunedoara.
În perioada ianuarie – decembrie 2017, senatorul hunedorean a fost iniţiator sau coiniţiator pentru 49 proiecte legislative, a susţinut un număr de 15 declaraţii politice, a adresat guvernului 3 întrebări şi 3 interpelări, a avut 29 luări de cuvânt în plenul Senatului şi a susţinut o moţiune.
Dintre iniţiativele legislative de anul trecut, două sunt deja legi şi au intrat în vigoare: Legea 153/28.06.2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, publicată în Monitorul Oficial nr. 492/28.06.2017 şi Legea 212/10.11.2017 privind modificarea şi completarea Legii nr. 550 din 29 noiembrie 2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, publicată în Monitorul Oficial nr. 891/13.11.2017.
Un reper important în activitatea desfăşurată în cursul anului trecut, a fost păstrarea unui dialog direct cu cetăţenii, organizând audienţe nu numai la sediul biroului parlamentar, dar şi în alte localităţi rurale din zona Orăştie-Simeria-Geoagiu, cum ar fi Romos, Romoşel şi Pişchinţi. Senatorul PSD s-a preocupat permanent nu numai să cunoască problemele oamenilor şi ale comunităţilor locale, dar s-a implicat şi a susţinut rezolvarea lor concretă.
„Pentru anul acesta de mandat parlamentar, voi continua să mă dedic permanent promovării unor noi proiecte de lege în beneficiul hunedorenilor care mi-au acordat votul ca să îi reprezint în Parlamentul României. Voi sprijini autorităţile locale în demararea, derularea şi finalizarea proiectelor de modernizare urbană şi comunitară. Şi, de asemenea, voi continua să am un dialog direct permanent cu cetăţenii, pentru a le cunoaşte dificultăţile de ordin legislativ sau administrativ cu care se confruntă şi a-i ajuta, în măsura competenţelor pe care le am, să le rezolve“, ne-a declarat, în exclusivitate, Viorel Sălan, senator PSD de Hunedoara.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Hunedorean spune:

    Ai fost dedicat discutiilor intre voi hotii din parlament!

  2. Vlad Paul spune:

    Oare cum, dupa 35 de ani de cariera militara,care presupune echidistanta politica, la cca. 30 de zile de la trecerea in rezerva este pe pozitia 1 sau 2 pe lista candidatilor la alegerile parlamentare ale unui partid politic, devansand politicieni cu vechime si exparienta politica? Interesant, foarte interesant.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii 12.01.2018

 Vorbesc gurile rele că o frumoasă poveste de dragoste s-a înfiripat recent înte două personaje cu funcţii importante în judeţul...

Lovitură de teatru la Primăria Deva. Viceprimarul Răzvan Mareş va fi schimbat din funcţie!

Sorina Popa       Lovitură de teatru la Primăria Deva! După dezvăluirile primarului municipiului, Florin Oancea, cum că vor...

Părinţii unui copil acuză că bebeluşul lor s-a infectat cu o bacterie, la naştere, în Spitalul din Petroşani

Părinţii unui copil născut în luna noiembrie 2017 în Spitalul de Urgenţă din Petroşani sunt revoltaţi, după ce bebeluşul lor...

Închide