Actualitate

Poliţia hunedoreană, la ora bilanţului

Andreea Lazăr

Poliţiştii hunedoreni şi-au făcut bilanţul pentru anul trecut, iar rezultatele s-au dovedit a fi dintre cele mai bune. Oamenii legii din judeţ s-au axat pe combaterea evaziunii fiscale, creşterea siguranţei stradale şi a celei din mediul rural şi ridicarea gradului de siguranţă rutieră.

Violenţele stradale, rezolvate în totalitate
Astfel, anul trecut, toţi autorii infracţiunilor comise în stradă, cu violenţă, au fost identificaţi, iar dosarele în aceste cazuri, rezolvate. De asemenea, procentul de identificare a autorilor tâlhăriilor este 83,5 la sută, cu 30 de procente mai mare decât media pe ţară. Aceeaşi situaţie este şi în cazul furturilor din autoturisme, unde identificarea autorilor este cu 50 de procente mai mare decât media la nivel naţional.
Numărul hunedorenilor care pe parcursul anului trecut „au beneficiat” de dosare de cercetare penală se ridică la aproximativ 7.200 de persoane. Cele mai multe au intrat în evidenţele poliţiştilor pentru infracţiuni judiciare. Vigilenţa oamenilor legii a fost testată, de asemenea, de alţi 2.000 de hunedoreni, care au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să fure diferite bunuri din societăţi comerciale de pe raza judeţului. Potrivit specialiştilor, una dintre cauzele care i-a determinat pe suspecţii anului 2010 să comită infracţiuni este şi situaţia economică. Cele mai multe fapte penale au fost comise de persoane cu vârsta de peste 30 de ani, majoritatea fără ocupaţie.
„Putem afirma că, în cursul anului 2010, efectivele Inspectoratului de Poliţie  Judeţean  Hunedoara, prin rezultatele obţinute, au dovedit că deţin potenţialul necesar în vederea diminuării şi controlării fenomenului infracţional şi pot acţiona eficient pentru protejarea intereselor legale ale cetăţenilor, reacţionând prompt la solicitările acestora”, a declarat comisarul şef Liviu Dumitru (foto), şeful  IPJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura