Politica si administratie

PNL nu vrea sã plãteascã oalele sparte de PDL

05 mircea molot_2

Nicolle Ebner

PNL este dispus să-şi asume guvernarea României, în perioada următoare, dar numai în cadrul unei coaliţii care să dispună de sprijinul unei majorităţi parlamentare, şi pe baza unor obiective, principii şi condiţii, care vor fi formulate în perioada următoare. Declaraţia a fost făcută de vicepreşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ (foto), imediat după şedinţa de ieri, a Delegaţiei Permanente PNL.

Un guvern, dar nu pe scheletul PDL
Delegaţia Permanentă a aprobat propunerea conducerii partidului, ca liberalii să aibă discuţii cu toate partidele în vederea iniţierii unei guvernări comune, dar nu o guvernare formată după dorinţa PDL. „Am adoptat o rezoluţie, prin care suntem de acord cu negocierile cu orice partid parlamentar, inclusiv cu PDL, în vederea formării unui guvern, dar nu pe scheletul PDL. L-am mandatat pe Crin Antonescu să se ocupe de negocieri cu toate partidele parlamentare, iar în cazul în care vom obţine postul de premier, acesta să-i revină preşedintelui PNL, Crin Antonescu”, a declarat vicepreşedintele PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ.

„UDMR, un partid de oportunişti”
Pe de altă parte, UDMR încearcă să-i convingă pe toţi reprezentanţii partidelor parlamentare că varianta cea mai bună pentru România este coaliţia de dreapta PDL-PNL-UDMR şi minorităţi, care ar avea o majoritate de peste 60 la sută în parlament. Europarlamentarul Iuliu Winkler afirmă că UDMR aşteaptă încă decizia PNL pentru „înfiinţarea unei majorităţi cu vederi politice şi program de guvernare de dreapta, care ar avea şi soluţii pentru ieşirea din criză. Din păcate, de la PNL nu avem semnale, dar sperăm într-un curent câştigător”, a menţionat Iuliu Winkler pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Se pare, însă, că după „trădarea” UDMR de la scrutinul din 6 decembrie, politicienii din UDMR nu vor mai simţi nici „un curent câştigător” dinspre PNL. „UDMR este un partid de oportunişti! Ascunzându-se sub masca interesului naţional, face alianţe cu oricine, numai ca să ajungă la putere. Să nu uităm că avem un protocol încheiat cu ei, prin care UDMR se angaja că va merge la guvernare numai împreună cu PNL. Se pare că din partea lor, nu este valabil acest protocol. Despre faptul că sunt oportunişti, mi-am dat seama la votări, când electoratul maghiar nu a venit la vot, cu toate că eram într-o alianţă politică, iar cei care totuşi au venit, majoritatea covârşitoare l-a votat pe Băsescu”, a adăugat Mircea Ioan Moloţ.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura