Petru Mărginean face echipă cu Velu Căluşer

Sorina Popa

Ieri, Velu Căluşer, care a candidat în 2017 la alegerile parţiale pentru funcţia de primar al Devei, ca independent, s-a alăturat echipei umaniştilor, conduse de Petru Mărgi­nean. Acesta din urmă este candidatul PPU-sl pentru Pri­măria Deva.

„O voce importantă a comunităţii”
Velu Căluşer a obţinut în 2017, ca independent, un scor de 6,8 la sută, susţin umaniştii hunedoreni. Petru Mărginean a afirmat că întotdeauna a considerat că este foarte im­portant ca societatea civilă să fie cu adevărat re­pre­zentată şi să aibă un cuvânt greu de spus în admi­nistrarea oraşului.
„Când spun societate civilă, spun tineri, adulţi, vârstnici, tot ce cuprinde o comunitate. Pe Velu l-am cunoscut pe vremea când eram primar şi am văzut că este critic, dar obiectiv şi argumentat. A fost şi a rămas o voce importantă a comu­nităţii din care facem parte. I-am admirat curajul, per­se­verenţa şi consecvenţa. 6,8 la sută înseamnă aproape 1.700 de voturi, iar raportat la populaţia Devei, înseamnă un procent frumos pentru un candidat independent. Pentru oraşul nostru înseamnă foarte multe voturi, iar noi toţi, cei care deţinem la un moment dat funcţii politice sau în administraţie, suntem obligaţi să înţelegem că voturile sunt oameni. În cazul lui Velu Căluşer, sunt deveni care şi-au pus încrederea şi speranţa în el, iar acest lucru este de admirat şi trebuie respectat. Pe mine mă onorează decizia lui de a se alătura umaniştilor, pentru că Velu înseamnă o parte im­por­tantă a societăţii civile”, a declarat, ieri, Petru Mărginean, într-o conferinţă de presă susţinută în faţa Casei de Cultură din Deva.

Din Legiunea Străină, în politică
Velu Căluşer are 41 de ani, este căsătorit, are un băieţel de trei ani şi aşteaptă o fetiţă. A fost militar în Legiunea Străină şi spune că a ales să intre în politică dintr-un motiv simplu: vrea ca alături de Petru Mărginean să recâştige încrederea devenilor în Administraţia Locală.
”Pentru simplul fapt că din experienţa militară am învăţat că un aliat care a pierdut o luptă este mai valoros decât un aliat care nu a dus nici o luptă, iar acum Administraţia Locală este un război împotriva propriilor cetăţeni. Exemplul cel mai elocvent îl reprezintă însăşi decizia luată împotriva unei comunităţi întregi care se opune cu disperare pentru a stopa construirea unei fabrici în locul zonei comerciale Carrefour, practic, în mijlocul cartierului Sântuhalm, în contextul în care Deva are grave probleme de poluare. Este inacceptabil ca în 2020 o astfel de atitudine abuzivă să nu poată fi combătută nici prin opoziţia unui cartier întreg, reunit în instanţă în momentul de faţă”, a spus Velu Căluşer.
Petru Mărginean îşi doreşte ca exemplul lui Velu să fie urmat de cât mai mulţi tineri: ”Sunt născut, crescut şi format ca om, în Deva. Bunicul meu a construit în Deva. O parte din spiritul lui a rămas şi va rămâne mereu aici. Scările care duc spre Cetate, Biserica din Cimitirul de pe Eminescu, Broaştele din faţa Prefecturii, la toate a muncit şi bunicul meu. Iubesc devenii, iubesc acest oraş. Pentru mine ei toţi, tineri, adulţi, vârstnici, sunt oamenii care trăiesc în oraşul frumos de la poalele Cetăţii. Toţi sunt importanţi, pentru că devenii şi Deva contează!”, a adăugat Mărginean.

One thought on “Petru Mărginean face echipă cu Velu Căluşer

  • 31 iulie 2020 la 14:11
    Legătură permanentă

    2 mincinosi , ei se sustin intre ei , pentru ca nimeni altcineva nu i sustine , Marginean hot , Velu prost… speram sa nu mai auzim de ei , aaa si Velu este securist din familie…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.