Petroşani: Se caută soluţii pentru funcţionarea termoficării centralizate

2 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

         În Petroşani, în jur de 1.500 de locuinţe se încălzesc încă pe timp de iarnă cu agentul termic furnizat însistem centralizat, însă SC Termoficare SA, societatea care distribuia agentul termic, este în faliment.
Complexul Energetic Hunedoara a participat la licitaţia organizată de Primăria Petroşani pentru externalizarea serviciului de distribuţie, însă nu s-a ajuns la un consens astfel încât CEH-ul să fie câştigător, mai ales din cauza condiţiilor impuse tocmai de compania energetică, iar licitaţia a fost anulată. Dat fiind faptul că 1.500 de abonaţi încă nu au o alternativă, la Primăria Petroşani a avut loc o întâlnire pe marginea acestui subiect. La discuţii au luat parte prefectul de Hunedoara, şeful Consiliului Judeţean Hunedoara, dar şi cei de la Complexul Energetic Hunedoara.
„Se caută soluţii pentru a putea furniza agent termic în sistem centralizat şi în această iarnă. Prefectul se va ocupa în continuare şi de problemă, şi de a pune la aceeaşi masă toţi actorii implicaţi în rezolvarea ei. (…) Eu sunt puţin îngrijorat de această situaţie în sensul în care peste o lună deja suntem în octombrie şi temeraturile pot fi sub 0 grade Celsius”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroşani.
Trebuie precizat că municipalitatea şi-a echipat mai toate unităţile de învăţământ, dar şi alte instituţii subordonate, cu centrale termice pe gaz, în condiţiile în care sistemul centralizat nu făcea faţă de cele mai multe ori sau avariile lăsau copiii în frig. (M. Gânju)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Liberalii susţin că vor să preia guvernarea

Pică Executivul Dăncilă? Preiau liberalii sau cei de la USR guvernarea? Întrebările curg zilnic, dar politicienii noştri nu prea au...

Sărbătoriţii lunii august la UAMS Baia de Criş

A mai trecut o lună, iar conducerea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş nu i-a uitat pe cei născuţi...

Uricani: a început reabilitarea parcărilor publice

La Uricani se urmăreşte reabilitarea mai multor zone de parcare publică de pe raza oraşului, prin turnarea unui nou strat...

Închide