Serviciul judeţean de ecarisaj a ajuns la capătul drumului?

2 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

 

        Doar două sau trei săptămâni mai poate funcţiona Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân (SJOAFS) Hunedoara, susţine Adrian Cioran, şeful acestuia. Problema este că mai multe primării hunedorene nu şi-au achitat cotizaţia lunară pentru strângerea animalelor, primarii motivând că nu au bani la buget.
      Noroc cu supermarketurile
În aceste condiţii, şi cu salariile neplătite de trei luni, Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân riscă să se închidă, după şapte ani de funcţionare.
”De la 56 de salariaţi am ajuns la 17. Nu mai putem continua aşa. Sunt primării care nu au plătit de luni de zile cotizaţiile. De exemplu, Primăria Vulcan are o restanţă de 60.000 de lei, Primăria Petroşani, 50.000 de lei, Primăria Petrila, 20.000 de lei. Avem funcţionale doar trei adăposturi, în care avem aproximativ 170 de câini. Am început să funcţionăm în 13 iulie 2012. Acum, după şapte ani de zile suntem pe punctul să punem lacătul pe uşă. Noroc că avem protocolul încheiat cu supermarketurile, prin care primim hrană în curs de expirare, altfel nu aveam ce să le dăm la animale”, a declarat medicul veterinar Adrian Cioran, şeful SJOAFS, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Tot dezastrul a început după ce Consiliul Judeţean Hunedoara nu a mai putut finanţa acest serviciu care strânge maidanezii de pe străzile judeţului. Asta, deoarece inspectorii de la Camera de Conturi Hunedoara au interzis finanţarea respectivă, spunând că ea este ilegală. Judeţul asigura 80 la sută din suma necesară funcţionării acestui serviciu. Mulţi salariaţi au plecat, din cauză că nu au mai fost plătiţi de luni de zile. S-a ajuns la doar trei adăposturi care să funcţioneze, iar numărul de câini din acestea a scăzut considerabil. Anul trecut, în cele opt adăposturi erau 1.600 de animale. În concluzie, nu se ştie ce se va întâmpla pe mai departe şi dacă SJOAFS va supravieţui. Un serviciu înfiinţat pe vremea când Mircea Moloţ conducea Consiliul Judeţean şi la care au aderat aproape toate primăriile din judeţ.(Sorina Popa)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Petroşani: Se caută soluţii pentru funcţionarea termoficării centralizate

În Petroşani, în jur de 1.500 de locuinţe se încălzesc încă pe timp de iarnă cu agentul termic furnizat în...

Liberalii susţin că vor să preia guvernarea

Pică Executivul Dăncilă? Preiau liberalii sau cei de la USR guvernarea? Întrebările curg zilnic, dar politicienii noştri nu prea au...

Sărbătoriţii lunii august la UAMS Baia de Criş

A mai trecut o lună, iar conducerea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş nu i-a uitat pe cei născuţi...

Închide