Peste trei milioane de euro pentru reabilitarea Liceului „Constantin Bursan”

Ieri, joi, 10 septembrie, a fost semnat con­tractul de fi­nan­ţare pentru reabilitarea, mo­der­nizarea şi dotarea Liceului Teh­nologic „Constantin Bursan” din municipiul Hunedoara.

Este vorba de o investiţie de peste trei mi­lioane de euro pen­tru proiectul intitulat „Rea­bi­litarea / Modernizarea / Do­tarea uni­tăţilor de învăţământ profesional şi teh­nic (licee teh­nologice şi şcoli profe­sionale) din municipiul Hunedoara – Liceul Teh­nologic «Constantin Bursan», atelier şcoală + corp liceu”.
Proiectul, finanţat din fonduri europene, are o valoare de 16.754.663,35 lei (3.454.570 de euro) şi în­seamnă rea­bilitarea totală şi modernizarea clădirilor liceu­lui şi a ate­lie­rului şcoală. De subliniat faptul că, după rea­bilitarea celor două clădiri, se va obţine o economie de 61 la sută la ener­gie şi se vor reduce emisiile anuale de carbon cu 45 la sută.
Tot în cadrul acestui proiect, Liceul Teh­nologic „Con­stan­tin Bursan” va fi dotat cu un teren multifuncţional de sport, având dimensiunile de 20×40 metri în interiorul liniilor de joc, cu un spaţiu de siguranţă de 2,5 m, dispus perimetral. Do­tările tere­nului includ patru porţi pre­văzute cu plase şi ac­ce­sorii de prin­dere.
În plus, Liceul Tehnologic „Con­stan­tin Bur­san” va bene­fi­cia şi de un cabi­net medi­cal nou, care va fi amplasat în incinta atelierului liceului.
„Promisiunea pe care am făcut-o, aceea de a investi în educaţie, se materializează cu fiecare proiect nou. Absolut toate unităţile de învăţământ din municipiul Hunedoara be­neficiază de investiţii, fie din fonduri europene, fie din fonduri guvernamentale sau din bugetul local. Rând pe rând, le vom reabilita pe toate, pentru că doar investind în educaţie putem spune cu adevărat că investim în viitor!”, a afirmat Dan Bobouţanu (foto), primarul municipiului Hunedoara. (M. Crivăţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.