Peste 800 de hunedoreni au trecut prin filtrul ANAF

Oana Mihnea

În anul 2015, Inspecţia Fiscală din cadrul ANAF a făcut numeroase verificări la contribuabili, atât persoane fizice cât şi juridice, care s-au lăsat chiar şi cu sesizări penale.

Dacă la nivelul ţării au fost controlate peste 55.000 de persoane, din care 3.000 s-au ales cu plângeri penale pentru infracţiunile constatate, şi în judeţul nostru, organele de inspecţie fiscală din cadrul AJFP Hunedoara au avut mai multe acţiuni de control. Astfel, potrivit unui răspuns trimis redacţiei noastre de ANAF, în anul precedent au fost verificaţi 814 hunedoreni. În cazul a 77 dintre aceştia, au fost întocmite şi înaintate sesizări organelor de urmărire penală, un număr de 38 fiind aferente unor operatori economici de tip „fantomă“, adică inactivi.
Genul acesta de controale au loc în fiecare an şi sunt efectuate pentru a-i identifica pe cei care nu îşi îndeplinesc obligaţiile fiscale şi cauzează prejudicii bugetului de stat. În funcţie de gravitatea situaţiei, persoanele în cauză trebuie să achite prejudiciile create şi dacă nu fac acest lucru, ajung la executare silită, iar bunurile le vor fi vândute. În cele mai grave cazuri, se ajunge în instanţă, iar pentru astfel de fapte, cei vinovaţi pot să fie chiar şi condamnaţi la închisoare, bineînţeles, tot cu obligativitatea de a achita valoarea prejudiciului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.