Actualitate

Amenzi drastice aplicate paznicilor şi transportatorilor de bunuri valoroase

Natalia Bumbac

Hunedorenii sau societăţile comerciale care apelează respectiv asigură servicii de supraveghere a bunurilor cu o valoare crescută trebuie să fie foarte atenţi la fiecare detaliu. Asta, pentru că lipsa unor mijloace sau neasigurarea adecvată a acestor bunuri, conform prevederilor Legii 333/2003, ar putea duce la amenzi drastice.

„La nivelul judeţului au fost verificate în total 283 de unităţi, printre care 95 de spaţii de depozitare şi 37 de transporturi de valori. Deficienţele descoperite pe linia de depozitare a valorilor au constat în lipsa sistemelor mecano-fizice, cum ar fi seifurile sau gratiile de la geamuri, uşi ş. a. m. d. Au mai fost depistate 18 situaţii în care lipseau sistemele electronice de supraveghere şi 13 în care nu era asigurată paza. Pentru toate aceste deficienţe au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.000 de lei. În ceea ce priveşte transporturile de valori nu au fost decât două nereguli, sancţionate cu amenzi în valoare de 5.200 de lei”, a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Conform unui comunicat transmis de IGPR, controalele desfăşurate de poliţişti pentru verificarea legislaţiei privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor la unităţi ce au legătură cu acest domeniu au avut loc în perioada 2 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016, la nivel naţional.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura