Peste 11 la sută din elevii hunedoreni nu mai dau pe la şcoală

1 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

        Ministrul Educaţiei a trimis Corpul de Control în toate şcolile din ţară pentru a verifica situaţia elevilor şi ”a identifica grupurile defavorizate de elevi aflaţi în risc de abandon şcolar”, anunţă ministerul de resort printr-un comunicat de presă.
„Obiectivele acestei inspecţii/analize de risc sunt identificarea grupurilor defavorizate de elevi aflaţi în risc de abandon şcolar, prevenirea excluziunii şcolare, precum şi reducerea/remedierea erorilor din documentele şcolare”, adaugă MEN.
MESAGERUL HUNEDOREAN a aflat care este situaţia din judeţul Hunedoara, pe care Inspectoratul şcolar o va prezenta ministrului Ecaterina Andronescu.
Potrivit datelor furnizate de Lavinia Ilina, inspector şcolar general adjunct, în judeţ sunt 49.654 de elevi. Dintre aceştia, 5.611 au situaţia şcolară deschisă. Ce înseamnă acest lucru? Aceştia nu au mai dat pe la şcoală de ani buni, astfel că nu li s-a putut încheia situaţia. Din numărul total al elevilor hunedoreni, 39.546 au promovat. Un număr de 770 sunt repetenţi, 382 au fost exmatriculaţi, 1.955 au fost transferaţi, iar 1.390 au situaţia şcolară neîncheiată, adică nu s-au prezentat la examenul de corigenţă. (A.Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 02.08.2019

Vorbesc gurile rele că un personaj de pe la noi se pregăteşte din nou să se prezinte la examenul pentru...

Bulină neagră, 02.08.2019

Valentin Daniel-Lucian Hârleţ, tânăr din municipiul Lupeni

Bulină albă, 02.08.2019

Victor Stoica, primarul comunei Pui

Închide