Sport

Performanta unicat pentru România

04alexandraleuca Ciprian Marinut

Alexandra Leuca, legitimata la CSS Deva a fost singura sportiva din tara care a urcat pe podium la Campionatele Internationale de Lupte ale României, desi nu se pregateste la lotul national, ci la club. 

Turneu de talie europeana
Cele mai bune doua luptatoare de la CSS Deva au fost invitate de Federatia Româna de Lupte sa concureze alaturi de lotul national la Campionatele Internationale de Juniori ale României, care s-au desfasurat la Resita în perioada 22-24 mai. Devencele Alexandra Leuca (ctg. 59 kg) si Hatab Masuda (ctg. 55 kg) au demonstrat ca sunt talentate si bine pregatite si au obtinut rezultate valoroase, în conditiile în care turneul a fost extrem de puternic. „A fost o competitie de talia unui Campionat European, cu sportivi puternici si bine pregatiti. Au participat titularii loturilor nationale din Bulgaria, Canada, Croatia, Grecia, Israel, Italia, Moldova, Rusia, Slovacia, Spania, Turcia si Ungaria. În aceste conditii, medalia de argint cucerita de Leuca si locul cinci ocupat de Masuda sunt performante excelente”, a spus Partenie Matei, directorul CSS Deva.

Un argint si un loc cinci
Cea mai buna performanta dintre sportivele de la CSS Deva a obtinut-o Alexandra Leuca la categoria 59 kg. Multipla medaliata la Campionatele Nationale, sportiva antrenata de Suraj Moravan, a dat lovitura si la Internationale, cucerind medalia de argint. „Alexandra a învins lejer în turul I o sportiva din Spania, iar în turul doi a trecut, cu scorul de 5-0, de reprezentanta Italiei. În semifinale, Alexandra a avut un meci foarte greu cu luptatoarea din Canada si s-a calificat în finala dupa o victorie la limita, cu scorul de 1-0, în ambele reprize. Finala a fost echilibrata, însa sportiva din Bulgaria a câstigat ambele reprize cu scorul 1-0 si a cucerit aurul, iar Alexandra a ramas cu argintul. Oricum, Alexandra a fost singura sportiva care nu se antreneaza la lotul national, ce a reusit sa obtina medalie la Internationale”, a spus antrenorul Suraj Moravan. Sportiva Hatab Masuda, antrenata de Cosmin Vacarasu, a avut si ea un parcurs bun, însa a ratat intrarea în semifinale si a trebuit sa se multumeasca cu locul cinci.

One thought on “Performanta unicat pentru România

  • da felicitari la fostele mele colege.pacat k nu ati iesit campioane la un turneu international de juiori…ca mine….bafta in continuare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.