Statisticienii ameninta cu greva generala

29 mai 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Nicolle Ebner

Rectificarea bugetara i-a lasat pe functionarii din cadrul Directiei Judetene de Statistica Hunedoara fara plata orelor suplimentare si a sporurilor.
 
Nemultumiti de scaderea salariilor cu aproape 25 la suta, în conditiile în care un statistician cu studii superioare ar urma sa primeasca un salariu mai mic si decât al unui maturator de strada, statisticienii hunedoreni au declansat ieri, o greva de avertisment de doua ore si ameninta cu greva generala.

Alegerile europarlamentare, puse în pericol
Federatia Sindicala a Statisticienilor din România a declansat conflictul de munca la nivel national, protestând astfel împotriva masurii guvernului de a reduce veniturile si drepturile stabilite prin contractul colectiv de munca, pe motiv ca nu sunt bani la buget. În aceste conditii, pastrarea oamenilor în sistem va fi foarte grea, deoarece, potrivit statisticilor, peste 60 la suta dintre statisticieni câstigând sub 800 lei/luna, o buna parte chiar sub 500 lei/luna. „În aceasta dimineata am declansat o greva de avertisment, între orele 8.30-10.20, iar daca revendicarile noastre nu vor fi luate în serios de catre guvern, atunci joi, 4 iunie, vom declansa greva generala pe perioada nedeterminata, în toate directiile de statistica din tara, inclusiv cea din Deva. Toti cei 26 de statisticieni din cadrul directiei judetene au fost de acord cu aceasta masura de protest”, a declarat Ovidiu Murar, reprezentantul statisticienilor hunedoreni.
Greva generala de saptamâna viitoare pune în pericol rezultatul alegerilor europarlamentare din 7 iunie, sau poate genera chiar repetarea acestora, în cazul în care statisticienii refuza sa participe la centralizarea datelor si a voturilor.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Performanta unicat pentru România

Alexandra Leuca, legitimata la CSS Deva a fost singura sportiva din tara care a urcat pe podium la Campionatele Internationale...

O finalista asteptata, alta surpriza

Retezatul Hateg, lidera Ligii a IV-a, va juca în finala Cupei României, etapa judeteana, cu ocupanta locului 12, Agro Company...

La Petrila, s-a refacut Alianta DA

În timp ce PDL si PSD au batut palma, la Petrosani, pentru a-si exclude câte un membru de partid devenit...

Închide