Actualitate

Statisticienii ameninta cu greva generala

Nicolle Ebner

Rectificarea bugetara i-a lasat pe functionarii din cadrul Directiei Judetene de Statistica Hunedoara fara plata orelor suplimentare si a sporurilor.
 
Nemultumiti de scaderea salariilor cu aproape 25 la suta, în conditiile în care un statistician cu studii superioare ar urma sa primeasca un salariu mai mic si decât al unui maturator de strada, statisticienii hunedoreni au declansat ieri, o greva de avertisment de doua ore si ameninta cu greva generala.

Alegerile europarlamentare, puse în pericol
Federatia Sindicala a Statisticienilor din România a declansat conflictul de munca la nivel national, protestând astfel împotriva masurii guvernului de a reduce veniturile si drepturile stabilite prin contractul colectiv de munca, pe motiv ca nu sunt bani la buget. În aceste conditii, pastrarea oamenilor în sistem va fi foarte grea, deoarece, potrivit statisticilor, peste 60 la suta dintre statisticieni câstigând sub 800 lei/luna, o buna parte chiar sub 500 lei/luna. „În aceasta dimineata am declansat o greva de avertisment, între orele 8.30-10.20, iar daca revendicarile noastre nu vor fi luate în serios de catre guvern, atunci joi, 4 iunie, vom declansa greva generala pe perioada nedeterminata, în toate directiile de statistica din tara, inclusiv cea din Deva. Toti cei 26 de statisticieni din cadrul directiei judetene au fost de acord cu aceasta masura de protest”, a declarat Ovidiu Murar, reprezentantul statisticienilor hunedoreni.
Greva generala de saptamâna viitoare pune în pericol rezultatul alegerilor europarlamentare din 7 iunie, sau poate genera chiar repetarea acestora, în cazul în care statisticienii refuza sa participe la centralizarea datelor si a voturilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura