ActualitateFlash

Pentru că autoritățile au cumpărat serurile de imunizare contra Covid. E musai să ne vaccinăm și cu doza 4!

Luni, 16 mai, începe vaccinarea cu a patra doză de vaccin anti-Covid. Hune­dorenii de peste 18 ani pot face, începând din 16 mai, a patra doză de vaccin anti-Covid cu serul de la Pfizer BioNTech. Vaccinarea se face la cerere, în centrele de vaccinare și cabinetele medicilor de fa­milie.

Certificat digital sau adeverință de vaccinare
Administrarea dozei a patra de vaccin Pfizer este posibilă doar pentru cei care au făcut primele trei doze cu un vaccin de tip ARN mesager (Pfizer sau Moderna), potrivit unui comunicat MS.
Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze.
Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani. Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Elec­­tronic Național de Vacci­nări, sau de cer­tificatul digital.
Sebastian Mezei (medalion), directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că nu crede că cererea de vaccinare cu a patra două va fi mare. „De când s-au ridicat restricțiile, cere­rea de vaccinare a scă­zut semnificativ. Sunt persoane care nu s-au imunizat nici cu a treia doză. De aceea, nu cred că vom avea un procent mare de vaccinați împotriva Covid cu a patra doză”, a spus Sebastian Mezei.
În județul Hunedoara,
s-au vaccinat contra Covid aproape 50 la sută dintre persoanele eligibile. Ieri, 11 mai 2022, în România au fost înre­gis­trate 705 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 107 mai puțin față
de ziua anterioară. În județul nostru ieri au fost 16 noi cazuri de îmbolnăviri cu corona­virus.

2 comentarii la „Pentru că autoritățile au cumpărat serurile de imunizare contra Covid. E musai să ne vaccinăm și cu doza 4!

  • Bine scris-”ziaristi de 2 lei”. Exact asa si sunt titluri penibile, propozitii sau fraze prost construite!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.