Pedeapsă cu suspendare pentru fostul consilier local

10 noiembrie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

turcas

Florin Ţurcaş (foto), fost consilier local al oraşului Petrila, a fost prins de poliţişti că a oferit spre comercializare la un punct de lucru al societăţii pe care o administrează, ţigări cu timbru de duty – free.
La control au fost descoperite 15.700 de ţigarete, prejudiciul fiind calculat la aproximativ 7.850 de lei. După un proces scurt la prima instanţă, Florin Ţurcaş a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru contrabandă. Totodată, fostul ales local din Petrila a primit şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. Ţurcaş a mai fost obligat la plata sumei de 10.303 lei, compus din 9.955 lei debit principal şi suma de 348 lei majorări şi penalizări de întârziere către Direcţia Regională Vamală Timişoara – Biroul Vamal Hunedoara. Sentinţa a fost atacată de procurori, aceştia considerând că pedeapsa primită de consilierul contrabandist este prea mică. Curtea de Apel Alba Iulia a decis, ieri, că Florin Ţurcaş va rămâne cu condamnarea de 1,4 ani de închisoare cu suspendare. Judecătorii Curţii de Apel au mai hotărât şi că fostul consilier nu are dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de un an. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Tâlhar periculos căutat de poliţişti

Un tânăr de 23 de ani, din Orăştie, este căutat de poliţişti, fiind acuzat de tâlhărie. Oamenii legii susţin că...

Liderul sindical Iştoc este de rea credinţă!

Liderul Sindicatului „Solidaritatea” de la Termocentrala Mintia, Cristian Iştoc, vrea să-l vadă demis pe directorul Florian Şandru (foto).

Încercări de combatere a sărăciei la Hunedoara

Între proiectele de hotărâri aflate, ieri, pe Ordinea de zi a Şedinţei de îndată a Consiliului Local Hunedoara s-a numărat...

Închide