Parcul Pensionarilor din Hunedoara, înapoi la primărie

4 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

La finalul anului trecut, aleşii locali din Hu­nedoara au votat ca parcul situat între strada 22 Decembrie, bulevardul Dacia şi bulevardul Corvin să revină în administrarea munici­palităţii. Parcul Central revine, astfel, acasă după 15 ani, timp în care aici ar fi trebuit să fie amenjază o zonă de agrement. Firma care a avut în administrare parcul nu a făcut însă acest lucru, iar contractul respectiv a fost reziliat cu acordul părţilor, după 15 ani de la semnarea lui, deşi era pe 49 de ani.
Terenul, care aparţine domeniului public al municipiului Hunedoara are o suprafaţă de aproape 14.000 de metri pătraţi. Aici, admi­nis­­traţia locală doreşte să amenajeze un spa­ţiu modern, având ca surse de finanţare banii europeni. Programele de finanţare pentru perioada 2021-2027 sunt încă în pregătire, astfel că funcţionarii primăriei fac toate de­mersurile pentru pregătirea documentaţiilor necesare viitoarelor proiecte. Ca primă etapă, a fost stabilit un portofoliu de proiecte prio­ri­tare, pentru care începând cu trimestrul 1 al acestui an demarează pregătirea docu­men­taţiilor necesare. Printre aces­te proiecte, care vizează mă­suri de regenerare urbană a spa­ţiilor publice, se regă­seşte şi proiectul “Rea­bili­tare, modernizare şi dotare «parc central» din municipiul Hunedoara”.
Prin acest proiect se ur­mă­reşte reamena­ja­rea totală a struc­turii existente a parcului şi trans­for­marea parţială a acestuia într-un spaţiu destinat manifestărilor culturale şi re­crea­tive. Sunt vizate următoarele:crearea de spaţii de socializare şi promenadă, realizarea de plan­taţii noi şi zone verzi generoase, crearea de locuri de joacă pentru copii şi dotarea acestora cu mobilier specific şi altele.
„În ultimii 15 ani aici nu s-au făcut investiţii şi asta se vede. Îi mulţumesc reprezentantului firmei care a fost de acord cu rezilierea con­tractului. Redăm, astfel, parcul hunedorenilor. El are avantajul de a fi situat într-o zonă centrală, în imediata apropiere a Pietonalei pe care am finalizat-o în urmă cu un an, iar acest lucru îl va face atractiv pentru localnici şi turişti deo­po­trivă. E nevoie de cât mai multe spaţii verzi, de agre­ment, unde să putem să ne bu­cu­răm de natură, de aer curat chiar în mij­locul ora­şului. Hu­nedoara este vestită pentru spaţiile verzi de care dispune şi ne dorim să conti­nuăm extin­derea acestora în ur­mătorii ani”, a declarat Dan Bobouţanu (foto), primarul municipiului Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şeful Consiliului Judeţean şi administratorul public al judeţului s-au vindecat de Covid

Preşedintele Consiliului Judeţean Hune­doara, Laurenţiu Nistor (foto), dar şi admi­nis­tratorul public al judeţului, Costel Avram s-au refăcut după ce au...

Când vor fi aleşi viceprimarii Devei

La Deva, nu avem încă viceprimari, deoarece Consiliul Local încă nu este complet. Din acest motiv, nu pot fi aleşi,...

Satul Topliţa, în carantină din cauza Covid

Satul Topliţa intră în carantină din cauza Covid, după ce aici au fost înregistrate atâtea cazuri, că incidenţa a ajuns...

Închide