Cărbunele din Valea Jiului vine greu la Termocentrala Mintia

A trecut şi 1 ianuarie 2021 şi Termo­cen­trala Mintia rezistă, adică funcţionează. Însă, liderul sindical Cristian Iştoc anunţă pe pagina sa de Facebook că “Termocentrala Mintia la zero pe data de 1 ianuarie. După repornire suntem din nou la zero pe data de 2 ianuarie. Cauza e una singură: lipsa căr­bunelui de calitate. Dacă nu ar trebui asigurată căldura în Deva, cu siguranţă aş fi îndemnat salariaţii la proteste şi aş fi înmânat “cheia” termocentralei celor de la guvern. Dar trecem noi şi hopul ăsta”.
Se pare că vine greu cărbunele din Valea Jiului, care la Mintia este amestecat cu cel din import şi din judeţul Bihor. Din acest mo­tiv, stocul de cărbune în depozitele ter­mocentralei este scăzut. Surse oficiale au declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că nu sunt însă probleme cu asigurarea căl­durii şi a apei calde pentru devenii ale căror apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare.
Reamintim că Termocentrala Mintia nu are autorizaţie de mediu de şapte ani, motiv pentru care trebuia închisă de la 1 ianuarie 2021. Conducerea CEH susţine că se află în situaţia în care vor să reautorizeze termo­cen­trala. Asta se va putea doar dacă centrala va folosi cărbune fără sulf sau dacă va func­ţiona pe gaz metan. Ambele variante cer bani şi timp pentru a fi realizate. (A. Năstase)

2 comentarii la „Cărbunele din Valea Jiului vine greu la Termocentrala Mintia

  • 5 ianuarie 2021 la 11:27
    Permalink

    Aviz autorului acestei informarii si masinile second hand care circula pe strazile Devei, cu o vechime considerabila de 25-30 de ani si care lasa un fum negru in urma lor nu cred ca au autorizare de la mediu sa circule, dar nu deranjeaza pe nimeni, deci nu cred ca exprimarea ”trebuia inchisa” este corecta. Si in alta ordine de idei cred ca si centralele de apartament montate in anii 2000-2001-2002, etc pana in 2010 au trecut demult de termenul de garantie, nu cred ca intereseaza pe cineva daca polueaza sau nu si daca prin evacuarea gazelor se creaza efect de sera.Sau casele care au rasarit pe dealurile Devei, fara canalizare ridicate langa liziera padurii nici acestea nu au cred nici o autorizatie de la agentia de mediu-care agentie de mediu tace sonor cand este vorba de autorizatiile acestora.La un moment dat se vor defrisa padurile caci agentia de mediu continua sa taca sonor.

  • 5 ianuarie 2021 la 18:33
    Permalink

    intrati va rog pe site-ul waqi.info sunt doi senzori de monitorizare a poluarii aerului in deva acolo poluarea e mica in oras cu valori intre 15-40 unitati

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare