Pandemia de Covid-19 poate falimenta fotbalul românesc  

19 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Federaţia Română de Fotbal a schimbat sistemul com­pe­tiţional şi a făcut reguli noi pentru echipele care vor avea jucători depistaţi cu Covid-19, inspi­rându-se  din modelul implementat de UEFA.
Toate formaţiile trebuie să facă testări regulate, iar pre­şedintele Răzvan Burleanu (foto) a calculat că este nevoie de o cifră astronomică: 20 de milioane de euro, doar pentru aceste testări la care se vor adăuga şi alte costuri legate de măsurile sanitare ce trebuie implementate.
„Dacă vindem sediul Federaţiei Române de Fotbal şi toate bazele noastre şi clădirile noastre, tot nu strângem 20 de milioane de euro. De atât avem nevoie ca să putem testa toate echipele din România”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, care este convins că dacă nu se întâmplă o minune, fotbalul românesc va fi lovit de o catastrofă. El cere urgent ca statul să se implice şi să ofere un  ajutor substanţial.
„Dacă Guvernul şi autorităţile locale nu se implică, multe echipe vor da faliment, pentru că nu vor putea să plătească testele. Este adevărat că federaţia se va implica şi va acorda sprijin pentru formaţiile care vor relua competiţia, dar nu va fi suficient. Dacă Guvernul nu va avea capa­citatea să intervină, vom avea mari probleme în ceea ce priveşte anii viitori. Sunt cluburi în România, la nivel de amatori, care au buget de 10.000 de euro şi le trebuie 30.000 de euro doar pentru teste”, a mai declarat preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
O veste bună: Jiul Petroşani va evolua în Liga a III-a!

Federaţia Română de Fotbal  a propus marţi, membrilor Comitetului Executiv reuniţi în cadrul şedinţei de urgenţă, ca noua ediţie a celui...

Simona Halep nu merge la US Open

Numărul 2 WTA, jucătoarea română de tenis Simona Halep, a anunţat că nu va par­ti­cipa la turneul de US Open...

HANDBAL. Debutul sezonului…reprogramat

Federaţia Română de Handbal a con­vo­cat o şedinţă online cu cluburile din Ligile Na­ţionale, iar separat şi cu cele din...

Închide