O veste bună: Jiul Petroşani va evolua în Liga a III-a!

19 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Federaţia Română de Fotbal  a propus marţi, membrilor Comitetului Executiv reuniţi în cadrul şedinţei de urgenţă, ca noua ediţie a celui de-al treilea eşalon să nu aibă 80 de echipe, cum au fost în ediţia trecută, 90, cum s-a dorit iniţial, ci 100 de echipe.
Propunerea FRF cu acest număr mare de formaţii re­par­tizate în mod egal în 10 serii, a fost aprobată  fără prea multe comentarii în Comitetul Executiv al FRF, iar în pe­rioada următoare, Departamentul Competiţii al federaţiei va stabili componenţa seriilor, deşi multe dintre aceste echipe abia au bani să supravieţuiască în această perioa­dă, dar vor fi obligate să facă testări împotriva noului coro­na­virus din 14 în 14 zile, aşa cum cere actualul protocol medical.
Preşedintele Federaţiei a declarat că sezonul com­peti­ţio­nal în Liga a III-a va avea startul pe 12 septembrie. „Obiec­tivul a fost de a face tot posibilul să reducem cheltuielile cluburilor. Formatul competiţional este cu 100 de echipe în 10 serii a câte 10 echipe. În prima fază toate vor juca tur-retur, apoi primele două echipe clasate din fiecare serie vor disputa baraj cu celelalte serii, în dublă manşă. Cele mai bune cinci echipe vor promova la final în Liga 2”, a explicat preşedintele FRF. Criteriul geografic primează în stabilirea seriilor, deci este posibil ca formaţii din aceeaşi localitate (vezi municipiul Bucureşti) sau din acelaşi judeţ să fie ad­versare, în viitorul sezon, dar  se mai pot face modificări la cererea unor cluburi.
CSM Jiul Petroşani a depus o cerere la FRF pentru ca e­chipa din Valea Jiului să fie acceptată să evolueze în com­pe­tiţia din Liga a III-a, chiar dacă a ratat  oficial promo­varea  din cauza faptului că a avut un jucător infectat cu coronavirus şi nu a mai disputat singurul meci, cel cu Avântul Periam, care indiferent de scor, i-ar fi oferit o şansă de a ocupa un loc pro­movabil. Echipa din Petroşani avea  un joc câştigat la masa verde prin neprezentarea for­ma­ţiei din judeţul Mehedinţi la acest turneu.
­­Propunerea  FRF  aprobată marţi a deschis drumul echi­pei manageriate de către Damian Militaru spre  Liga a III-a, solicitarea clubului Jiul Petroşani de a evolua în Liga a III-a fiind aprobată de Comitetul Executiv al FRF. Aşadar, după şapte ani, echipa de fotbal Jiul Petroşani revine în Liga a III-a. În perioada următoare conducerea clubului din Valea Jiului este obligată să rezolve toate documentele pentru în­scri­e­rea formaţiei în viitorul sezon competiţional.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Simona Halep nu merge la US Open

Numărul 2 WTA, jucătoarea română de tenis Simona Halep, a anunţat că nu va par­ti­cipa la turneul de US Open...

HANDBAL. Debutul sezonului…reprogramat

Federaţia Română de Handbal a con­vo­cat o şedinţă online cu cluburile din Ligile Na­ţionale, iar separat şi cu cele din...

 FIFA a anunţat programul CM de fotbal din Qatar

Turneul final al Campionatului Mondial care se va desfăşura în Qatar va debuta, conform ultimelor precizări venite de la FIFA,...

Închide