Campionatele internaţionale de atletism ale României

19 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ediţia din acest an a Campionatelor interna­ţionale de atletism ale României a ajuns la cea de a 65-a ediţie, cea mai longevivă competiţie atletică din Europa, căreia i-a fost acordat anul acesta, de către European Athletics, statutul de Outdoor Area Permit Meeting, însă, din ca­uza pandemiei de coronavirus, organizarea competiţiei la nivelul impus de un astfel de statut nu a mai fost posibilă. Este şi motivul pentru care European Athletics a anulat majo­ritatea acestor competiţii până la stabilizarea situaţiei. Pandemia din acest an a dat peste cap  eforturile organizatorilor clujeni care şi-ar fi dorit ca ediţia actuală să fie una jubiliară, cu o participare internaţională numeroasă.
Din motive de securitate,  ediţia  va  fi doar una românească, fiind invitaţi să participe la între­cerile programate pe Arena din Cluj, cei mai valoroşi atleţi seniori, dar şi o pa­rte din juniorii componenţi ai loturilor naţionale.
Una dintre cele mai valoroase atlete din România din acest moment este săritoarea în lungime Florentina Marincu-Iuşco (foto), legi­timată la LPS Cetate Deva, pregătită de către Nicolae Alexe, care face parte din grupul celor cinci atleţi români care au deja biletele de participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor.
Florentina va fi prezentă la Cluj Napoca, unde este posibil să evolueze în două probe: săritura în lungime şi la tripusalt.  Au  mai pri­mit invitaţii din partea FRA şi următorii sportivi hunedoreni: Andrei Răzvan Deliu şi Antonia Irimia, ambii legitimaţi la SCM Deva,care vor evolua la săritura cu prăjina, Andrei Marian şi Denisa Ioana Ţibichi(ambii vor evolua în proba de 100 m) legitimaţi la CSS Hunedoara, iar de la LPS Cetate Deva vor mai participa juniorul Raul Manuel Dan (recent medaliat  la naţio­nale în proba de  800 m) în proba de 1,500 m, Elisa Xandra Enache (la 100 m şi săritura în înălţime) .
Competiţia se va desfăşura  în zilele de 22 şi 23 august, fără  spectatori, conform dispo­zi­ţiilor sanitare în vigoare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pandemia de Covid-19 poate falimenta fotbalul românesc  

Federaţia Română de Fotbal a schimbat sistemul com­pe­tiţional şi a făcut reguli noi pentru echipele care vor avea jucători depistaţi...

O veste bună: Jiul Petroşani va evolua în Liga a III-a!

Federaţia Română de Fotbal  a propus marţi, membrilor Comitetului Executiv reuniţi în cadrul şedinţei de urgenţă, ca noua ediţie a celui...

Simona Halep nu merge la US Open

Numărul 2 WTA, jucătoarea română de tenis Simona Halep, a anunţat că nu va par­ti­cipa la turneul de US Open...

Închide