EvenimentFlash

Păcăliţi cu locuri de muncă în Marea Britanie

03 anglia

Nicoleta Popa

Cinci persoane acuzate că în urmă cu doi ani au înşelat aproape 100 de români cu locuri de muncă în Marea Britanie au fost chemate ieri la Tribunalul Hunedoara. Dintre cei cinci inculpaţi, Iulian Manole, Constantin Onofrei, Mihai Postolache, Sorin Bulgaru şi Cristinel Tabârcea, doar doi au fost prezenţi, este vorba de Iulian Manole şi Cristinel Tabârcea. Cel din urmă se află la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Bârcea, iar ceilalţi patru sunt cercetaţi în stare de libertate.
La termenul de ieri, magistraţii au decis amânarea judecării cauzei pentru 18 ianuarie 2010, la cererea avocatului unuia dintre inculpaţi, care nu s-a putut prezenta la proces din motive de sănătate.

Înşelaţi de „Poseidon”
Cei cinci, toţi din părţile Iaşiului, sunt acuzaţi de înşelăciune şi fals în înscrisuri. Aceştia au înfiinţat o firmă denumită „Poseidon”, în numele căreia, prin intermediul unor anunţuri în presă, ofereau locuri de muncă bine plătite în Anglia. La asemenea ofertă, doritori au fost destui, chiar dacă trebuiau să plătească, pentru formalităţi, aproape 1.700 de lei fiecare.
În ziua de Bobotează din anul 2008, la sediul Poliţiei municipiului Deva au venit în jur de 20 de persoane, care s-au trezit că autocarul firmei „Poseidon“, cu care trebuiau să plece din autogară spre Anglia, de fapt, nu exista.
Au încercat să îi sune pe reprezentanţii firmei, însă aceştia erau de negăsit. În zilele următoare, pe rând, au depus plângere la Poliţie alte câteva zeci de persoane, lăsate şi ele cu ochii în soare, cu bagajele în gară şi cu banii luaţi de ieşenii care i-au înşelat. Acuzaţii trebuie să le plătească păgubiţilor din mai multe judeţe ale ţării, sume de peste 150.000 de lei. În iulie 2009, Judecătoria Deva i-a condamnat pe cei cinci la închisoare între patru şi şase ani şi la plata despăgubirilor, însă aceştia au făcut apel la sentinţa judecătorească.

2 comentarii la „Păcăliţi cu locuri de muncă în Marea Britanie

  • pacat ca in ziua de azi,cu atata smecherie,mai sunt persoane care mai cad in plasa.imi pare rau de pagubiti,dar acestia ar trebui sa stie exact cine le-a luat banii,nu sa implice si persoane care habar nu aveau ca li se intinde o cursa.asa ca ganditi-va de 3 ori pana sa scoate-ti banii din buzunar si de 5 ori sa va uitati la ala care ii incaseaza….

  • daca tot dai copy paste, modifica macar pe alocuri continutul. nu e greu deloc.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura