Ordin de protecţie pentru concubinul agresor

26 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Individul nu s-a putut abţine de la ame­ninţări nici la judecată, unde fosta lui iubită l-a reclamat pentru a cere protecţie. Jude­că­torul i-a interzis bărbatului agresiv să se mai apropie de fosta iubită la o distanţă mai mică de 200 de metri.
Cei doi concubini din Orăştie au trăit îm­pre­ună circa trei ani de zile, timp în care iubi­tul femeii a devenit foarte agresiv şi a ameninţat-o cu moartea. Din cauza crizelor de gelozie, acesta i-ar fi distrus obiectele din casă şi a urmărit-o în permanenţă, femeia neputând nici măcar să meargă să-şi pro­cure cele necesare traiului. Aceasta le-a mai spus magistraţilor că în urma unei dispute avute cu fostul ei partener, acesta a luat un cuţit şi l-a băgat în masă pentru a o speria. Nici măcar în sala de judecată nu s-a putut abţine şi a ameninţat-o pe femeie de faţă cu avocatul ei. Bărbatul şi-a motivat ieşirile violente prin faptul că a investit în locuinţa comună şi nu mai poate locui acolo.
„În concret, instituirea ordinului de pro­tecţie este justificată de evenimentul ce a avut loc anul trecut, probatoriul administrat în cauză, respectiv depoziţiile martorilor, re­le­vând actele de violenţă verbală şi psi­holo­gică, de natură a pune în pericol inte­gritatea fizică şi psihică a reclamantei, fiind dovedită astfel şi starea de pericol iminentă. (…) Sub acest aspect, din economia dis­po­ziţiilor art. 38 din Legea nr. 217/2003, repu­blicată, re­zultă că pentru a se dispune emiterea unui ordin de protecţie este ne­cesar să se dove­dească existenţa unor acte de violenţă, a unei stări de pericol pentru viaţa, integritatea fizică sau psihică ori libertatea unei per­soa­ne, stare de pericol care să fie creată printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei”, se arată în decizia judecătorului. Magistratul a decis ca agresorul să nu se apropie la mai puţin de 200 metri de victimă şi locuinţa ei până în vara acestui an, iar încălcarea ordinului de protecţie l-ar putea duce după gratii. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Maşina fără acte, şoferul fără permis, lemnul posibil tăiat ilegal

Asta au constatat poliţiştii din comuna Pui după ce au oprit pentru control, pe DC 64, în satul Galaţi, un...

Amendaţi pentru pescuit ilegal

O acţiune pe Râul Mureş a jandarmilor din judeţul Alba s-a soldat cu amenzi de aproape 3000 de lei. Printre...

Ameninţat cu cuţitul şi jefuit de amicul de pahar

S-a întâmplat în Certeju de Sus, unde un localnic s-a cinstit cu un individ aciuat prin comună, ca mai apoi...

Închide