Orăştioara de Sus se pregăteşte de sărbători

Magdalena Şerban

Peste 200 de copii din Orăştioara de Sus, preşcolari şi elevi până în clasa a VIII-a, vor avea parte de cadouri de la Moşul. Nu vor lipsi nici serbările, însă pentru toate acestea, cei mici trebuie să se pregătească şi ei cu câte ceva ce ţine de domeniul artistic. Tot în această perioadă, căluşarii comunei şi tradiţiile de odinioară sunt readuse în prim plan, iar bilanţul proiectelor e pe cale să se finalizeze.

Cadou pentru colind
„Avem un calendar oferit de şcolile din comună, cu serbările copiilor. E bine aşa, pentru că ştiu exact la data de, ora de, unde trebuie să merg. Cei mici ştiu că nu e corect să primească daruri fără să ofere nimic în schimb. Ei trebuie să conştientizeze că aceste cadouri sunt pentru un efort de-al lor. Acesta poate însemna o poezie, un colind, cântec sau scenetă. Orice, doar să vină din partea lor. E un stimulent, pentru a încuraja perpetuarea colindului. Totodată, căluşarii din comună fac repetiţii, pentru că vom participa la «Căluşarul Transilvănean», la Orăştie, aşa cum s-a făcut de ani buni“, a spus Marian Vasile Inăşescu (foto), primarul din Orăştioara de Sus.

Proiectele, o mulţumire
Cât priveşte investiţiile, edilul-şef nu are motive să se plângă. „Am avut ceva realizări importante pentru 2012. Una dintre ele este câştigarea proiectului ce vizează introducerea canalizării, proiect accesat pe fonduri de mediu, în valoare de nouă milioane de lei şi care se află în faza de licitaţie. De asemenea, din bugetul propriu, am realizat alimentarea cu apă pentru opt familii, ce erau lăsate de izbelişte din acest punct de vedere, în cătunul Costeşti-Deal. Mai avem proiectul câştigat pe Măsura 313 (centru de informare turistică), ce este implementat 99,9 la sută, aşteptându-se acum doar unda verde pentru angajări. În cadrul acestuia, sunt cuprinse două posturi. E o chestiune de timp şi procedură, dar în primăvară, sunt sigur că se va rezolva. Plus multe altele, aflate în perspectivă“, a mai precizat Marian Vasile Inăşescu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare