Dueluri încinse şi regulament nou la „Cupa Big”

Ciprian Marinuţ

Tragerea la sorţi a meciurilor ediţiei a IV-a a „Cupei Big” a liceelor la fotbal a scos, ieri, la rampă, şase partide de foc, pentru competiţia care va avea loc în luna ianuarie a anului 2013. Organizatorii au modificat şi regulamentul, limitând numărul de jucători legitimaţi la cluburi de fotbal acceptaţi într-o echipă, pentru a creşte echilibrul întrecerii.

Numai meciuri eliminatorii
La „Cupa Big”, cea mai populară competiţie fotbalistică a liceenilor deveni, nu este loc de jumătăţi de măsură, astfel că toate partidele vor fi eliminatorii. Competiţia va începe joi, 24 ianuarie 2013, cu două meciuri de baraj, între cele două echipe nou-venite în competiţie şi formaţiile cu cele mai slabe rezultate de la primele trei ediţii. Astfel, conform tragerii la sorţi de ieri, cele două dueluri pentru accederea în sferturile de finală se vor da între: Liceul „Teglas Gabor” şi Liceul „Sigismund Toduţă”, respectiv Colegiul „Ioan Mincu” şi Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi”. Câştigătoarea primul meci de baraj va juca, luni, 28 ianuarie, în sferturile de finală, cu echipa C.T. Energetic „Dragomir Hurmuzescu”, iar învingătoarea din al doilea meci de baraj va înfrunta, în aceeaşi zi, formaţia C.T. „Transilvania” Deva. Ziua a doua a competiţiei, marţi, 29 ianuarie, propune două dueluri pe muchie de cuţit între patru echipe cu pretenţii, după următorul program: Liceul Teoretic „Traian” vs. Gr. Şc. „Grigore Moisil” şi CNS CSS „Cetate Deva” vs. „C.N. Decebal”. În continuare, miercuri, 30 ianuarie, vor avea loc semifinalele între câştigătoarele primei zile şi învingătoarele din ziua a doua. Finalele pentru locurile unu-doi şi trei-patru sunt programate joi, 31 ianuarie.

Şanse pentru toţi
La cererea unor profesori, organizatorii au modificat regulamentul competiţiei, limitând la trei jucători de câmp şi un portar numărul de fotbalişti legitimaţi acceptaţi într-o echipă. „Avem mai multe formaţii la start, ambiţiile sunt mai mari şi credem că ediţia a IV-a va fi şi mai atractivă decât primele trei. Am acceptat doleanţele unor profesori şi am limitat numărul de jucători legitimaţi acceptaţi într-o echipă, pentru a da şanse şi grupărilor care nu au elevi care practică fotbalul de performanţă. Ediţia a IV-a a Cupei Big beneficiază de sprijinul financiar al autorităţilor şi al altor sponsori”, a spus Marius Dragomir, directorul postului de Radio Big FM Deva, iniţiatorul şi organizatorul competiţiei. Echipa de la Colegiul Sportiv „Cetate” a câştigat ediţiile 2010 şi 2011 ale întrecerii, iar formaţia CT „Transilvania” a triumfat la ediţia din anul 2011. Respectând tradiţia ediţiilor anterioare, se vor acorda numeroase premii, atât pentru primele trei echipe clasate, cât şi premii individuale, pentru cel mai bun portar, golgheter şi cel mai tehnic jucător.

2 comentarii la „Dueluri încinse şi regulament nou la „Cupa Big”

  • 19 decembrie 2012 la 13:31
    Permalink

    Ma numesc Cernat nu ma mai porecliti CSERNAT sau CAZACU la fel ca editiile trecute :)) va rog frumos 😀 si poza asta e de cand eram boboc 😀

  • 26 decembrie 2012 la 14:52
    Permalink

    lasa ca suna mai frumos Cazacu sau Csernat:))))))))))))

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul din Vulcan face apel la spiritul civic al oamenilor

Edilii din municipiul Vulcan se luptă încă de duminică cu zăpada care a creat probleme mari în localitate. Primarul Gheorghe...

Gura lumii 13.12.2013

Vorbesc gurile rele că o primărie de municipiu dă bani serioşi unui avocat, care se ştie că e pila unui

Oaspeţii din Bad Sackingen au venit cu daruri la Haţeg

De 15 ani, Subfiliala de Cruce Roşie Haţeg continuă proiectele pe care le-a iniţiat în parteneriat cu DRK Bad Sackingen

Închide