Oprit cu focuri de armă de poliţişti

19 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

Urmărire pe străzile Hunedoarei, după ce un şofer a refuzat să oprească la un filtru al poliţiştilor rutieri. Individul a gonit circa doi kilometri, însă poliţiştii au reuşit să-l oprească după ce au folosit armele. Unul dintre agenţi a tras şase focuri de armă în aer şi astfel au pus mâna pe individ.

Incidentul a avut loc în noaptea de luni spre marţi, iar cel de la volan, un hunedorean de 48 de ani, avea motive să fugă de poliţişti. Agenţii desfăşurau o acţiune de verificare în trafic, pe Bulevardul Republicii, din municipiul Hunedoara, şi i-au făcut semn să oprească pentru control. În loc să se supună ordinelor, individul a demarat în trombă spre cartierul Hăşdat. ”Echipajul de poliţie rutieră a pornit în urmărirea autoturismului, folosind semnalele acustice şi luminoase şi a reuşit să îl oprească pe Strada Serei, din Hunedoara (după o urmărire de aproximativ 2 km)”, informează IPJ Hunedoara. Poliţiştii au descoperit că individul a încercat să scape de ei pentru că era băut. La testare a reieşit că avea o alcoolemie de 0,97 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Astfel, bărbatul a fost dus la U.P.U. Hunedoara, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Potrivit IPJ Hunedoara, în timpul urmăririi, pentru oprirea autoturismului suspect, unul dintre agenţi a folosit armamentul şi a tras şase focuri în plan vertical.
Şoferul fugar a fost reţinut pentru 24 de ore şi probabil va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
În aceeaşi zi, la Petrila, un motociclist a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor. Tânărul a crezut că poate scăpa, însă a fost prins şi oprit, după o urmărire de aproximativ 1,5 km. ”În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit faptul că motocicleta nu avea asigurarea obligatorie valabilă (motiv pentru care i-au fost reţinute plăcuţa cu numărul de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare), iar conducătorul motocicletei, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Petrila, nu deţine permis de conducere categoria A, categorie necesară pentru a putea conduce astfel de vehicule pe drumurile publice”, a precizat comisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cele mai cunoscute personaje Disney vin la Deva

Mickey și prietenii săi – Minnie, Donald, Daisy, Goofy și Pluto – vin la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” din Deva,...

Cine a greşit la drumul către Sarmizegetusa Regia?

Ieri s-a derulat un nou termen în dosarul de la Curtea de Apel Alba Iulia privind cererea Consiliului Judeţean Hunedoara...

Primarul Devei, Florin Oancea: Împreună, să schimbăm faţa oraşului în care trăim!

Un număr de 17 proiecte dintre cele 25 înscrise în programul de bugetare participativă desfăşurat de Primăria municipiului Deva au...

Închide