Serghei Gorbunov a fost eliberat condiţionat

19 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov (foto), condamnat în anul 2010 la 16 ani de închisoare pentru tâlhărie, a fost liberat condiţionat printr-o hotărâre a Judecătoriei Deva, fostul deţinut fiind preluat ieri, marţi, de Interpol, pentru a fi expulzat în Republica Moldova.

Gorbunov îşi ispăşea pedeapsa privativă de libertate în Penitenciarul Deva, de unde a şi solicitat liberarea condiţionată, conform datelor de pe portalul instanţelor de judecată. „Instanţa a admis cererea de liberare condiţionată. Bărbatul a fost pus în libertate. El a fost preluat de Interpol în vederea expulzării în Republica Moldova“, a declarat Lucian Feraru, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Deva.
Serghei Gorbunov a fost condamnat, în toamna lui 2010, de Judecătoria Deva, la 16 ani de închisoare pentru tâlhărie, după ce a fost acuzat că, în anul 2003, l-ar fi atacat pe patronul unei case de schimb valutar din Deva şi apoi i-a furat o borsetă în care se aflau peste 65.000 de lei. Judecătoria Deva l-a condamnat, în octombrie 2010, la 13 ani de închisoare, cu executare, pentru tâlhărie, pedeapsa fiind contopită cu altele concurente, în final el urmând să ispăşească 16 ani de detenţie, după care urma să fie expulzat din România. Instanţa a mai decis ca Serghei Gorbunov să plătească părţii vătămate suma de 50.000 de lei daune materiale şi 8.000 de lei daune morale.
Gorbunov s-a adresat Curţii de Apel Alba Iulia, însă o instanţă i-a respins recursul, în noiembrie 2011, printr-o decizie definitivă, menţinând astfel sentinţa pronunţată de Judecătoria Deva în acest caz. (Sorin Blada, Agerpres)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Oprit cu focuri de armă de poliţişti

Urmărire pe străzile Hunedoarei, după ce un şofer a refuzat să oprească la un filtru al poliţiştilor rutieri. Individul a...

Cele mai cunoscute personaje Disney vin la Deva

Mickey și prietenii săi – Minnie, Donald, Daisy, Goofy și Pluto – vin la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” din Deva,...

Cine a greşit la drumul către Sarmizegetusa Regia?

Ieri s-a derulat un nou termen în dosarul de la Curtea de Apel Alba Iulia privind cererea Consiliului Judeţean Hunedoara...

Închide