Opinia primarului Dan Bobouţanu despre rectificarea bugetară: „Şi-au bătut joc de primarii PSD”

Sorina Popa

Rectificarea bugetară din această lună i-a nemulţumit tare de tot pe primarii social-democraţi din judeţ. Cum era şi firesc, având în vedere sumele distribuite. Pentru că, cine-mparte parte îşi face, nu-i aşa?

Municipiul Hunedoara, la fel ca la comuna Pui
Executivul a fost foarte atent cu UAT-urile liberale, acum, înainte de alegerile locale, acuză edilii PSD. Guvernul a aprobat rec­tificarea bugetară printr-o hotărâre, adică nu mai trece prin Parlament, decizia alo­cării banilor către primării.
Primarul Dan Bobouţanu (foto) susţine că mu­nicipiul Hunedoara a primit, la această rec­tificare bugetară, suma de 900.000 de lei. În schimb, Primăria Deva, 30 de milioane de lei, Primăria Petroşani, 20 de milioane de lei, adică acelea conduse de primari PNL au luat mult mai mult decât cele pe­sediste. Şi Primăriei comunei Pui i-a fost re­partizată, tot ca municipiului Hune­doa­ra, suma de 900.000 de lei. Dintre oraşe, Călanul a luat cel mai mult, adică cât Hu­nedoara, 900.000 de lei. Pentru că şi aici, avem primar liberal! La comune, situaţia este la fel. Comunele Ilia, Certeju de Sus, Luncoiu de Jos, Orăştioara de Sus, Râu de Mori, Romos, Şoimuş, Teliucu Inferior au primit câte 500.000 de lei fiecare. Ce­le­lalte comune, conduse de edili de la PSD, trebuie să se mulţumească cu sume de 250.000 de lei.

„Nu ne-a întrebat nimeni nimic”
Cum se vor descurca primarii cu banii aceştia puţini vom vedea.
„Este o bătaie de joc la adresa primarilor PSD. De fapt, guvernul îşi bate joc de po­pu­laţia din unităţile administrativ terito­riale conduse de social-democraţi. Nu ne-a în­tre­bat nimeni de câţi bani mai avem nevoie, mai ales în situaţia cu pandemia. Noi, la Hunedoara, am decis ca toţi banii veniţi prin rectificare bugetară să meargă la şcoli. Am solicitat directorilor de unităţi de învăţământ să ne spună de ce au ne­voie, ca să le dăm banii necesari. Au în­ceput cursurile şi trebuie să susţinem fi­nan­ciar şcolile”, a declarat Dan Bobou­ţanu, pri­marul municipiului Hunedoara.

One thought on “Opinia primarului Dan Bobouţanu despre rectificarea bugetară: „Şi-au bătut joc de primarii PSD”

  • 16 septembrie 2020 la 11:11
    Permalink

    Daca aduceai investitori asa cum minteai in 2016 nu te mai smiorcaiai acum si aveai si buget local grasan, comunistule.
    De 4 ani ne servesti doar minciuni, drame si victimizari.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.