Politica si administratie

Operatorul Apa Prod a lansat procedura de achiziție pentru încă 5 contracte de lucrări

Locuitorii a zeci de localități din aria de operare a Companiei Apa Prod vor beneficia de servicii de alimentare cu apă și de canalizare la standarde euro­pene.

Noi conducte
Pentru alte cinci contracte de lucrări au fost lansate procedurile de achiziție. În baza acestor contracte care fac parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Hunedoara, în perioada 2014 – 2020, din cadrul Pro­gramului Dezvoltare Durabilă (PDD) se vor înființa stații de tratare a apei, stații de pompare, stații de clori­nare, dar se vor reabilita și cele existente, se vor construi noi con­ducte de transport și rezer­voare de apă.
„Prin aceste investiții vom contribui la creșterea ca­li­tății vieții locuitorilor din co­mu­nitățile în care ne desfă­șurăm activitatea. De altfel, cel mai important obiectiv al nostru este furnizarea unei ape potabile de ca­litate”, a declarat ing. Dorin Gligor (foto), directorul general al S.C Apa Prod S.A. Deva.

Din proiectul regional
Cele cinci contracte de lucrări pen­tru care au fost lansate procedurile de achiziție cuprind investiții în localitățile Brad, Crișcior, Ribița, Baia de Criș, Luncoiu de Jos, Băița și Vălișoara, în municipiul Deva și comunele Cârjiți, Brănișca, Ilia, Dobra, Zam, orașele Simeria și Geoagiu, comunele Hărău și Certeju de Sus, municipiul Hunedoara, orașele Călan și Hațeg, comunele Băcia, Sântămăria Orlea, Totești, Râu de Mori, Sarmizegetusa, General Berthelot și Răchitova. Toate aceste contracte fac parte din cadrul proiectului regional care are ca obiectiv general îmbună­tățirea infrastructurii în sectorul de apă și canalizare.
„Acest proiect este de departe cel mai important și cel mai complex proiect pe fonduri europene, atras de compania noastră și cuprinde investiții atât în infrastructură, cât și în utilaje și tehnologie de ultimă generație”, a adăugat Dorin Gligor, directorul gene­ral al operatorului de apă.
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 274 milioane de euro.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura