Comunitate

Municipiul Brad a strălucit, din nou. Ștefan Bănică Jr., Dorian Popa, Oana Radu, și Amna – printre artiștii care au urcat pe scenă

Magdalena Șerban

Zilele Municipiului Brad au ajuns la ediția a XIX-a. Peste weekend, brădenii, dar și lumea venită de prin diferite col­țuri ale județului, s-au putut bucura de spectacole susținute de tineri talentați și de o serie de artiști consacrați. De la concerte cu nume sonore, show de lasere și până la regal folcloric, fiecare a avut posibilitatea să aleagă ce-i place. Manifestarea a primit și salutul au­to­ri­tăților publice, chiar și internaționale.

Premiere
Invitați speciali au fost Ștefan Bănică Jr., Dorian Popa, Oana Radu, Amna, iar prezentarea i-a revenit Roxanei Vașniuc. Programul artistic a fost unul vast, pe scena din Piața Aurului urcând și tineri brădeni talentați, așa cum sunt Ioana și Antonia Steeg, Maria-Karina Bogdan, Mihaela Oprea și Andreea Oprea. Trupa de dans MYSTIC, coordonată de Sorina Cobori, a adus antren și a cucerit publicul. Ceea ce a făcut evenimentul și mai spe­cial a fost parafarea protocolului de coo­perare dintre Municipiul Brad și Orașul GAILLAC din Franța, ce a avut loc vineri seara. Totodată, sâmbătă s-a semnat protocolul cooperare dintre Municipiul Brad și Orașul CASPE din Spania. Iar cum efortul nu trebuie să rămână nerăsplătit, a avut loc premierea tinerilor brădeni cu rezultate deosebite și au fost acordate plachete de excelență celor cu perfor­mante deosebite în activitate. Duminică dimineața, atenția s-a mutat spre Car­tierul Micro I – Peste Luncoi, unde s-a dat startul Turului Ciclist DRUMUL AURULUI, ajuns la ediția a VIl-a și Crosului DRUMUL AURULUI – ediția a Ill-a. După-masa, muzica a preluat frâiele în Piața Aurului, cân­tecul popular autentic avându-i pro­motori pe soliștii Vlad Lință, Oana Rus, Teodora-Larisa Petruț, Maria-Magda­lena Stîngă, Ecaterina Gavrilă și Ansam­blul Țarina Cupru Min Abrud. Momentul festiv a inclus semnarea protocolului de cooperare dintre municipiul Brad și orașul SANTA MARIA A VICO din Italia. Deja tradiționalul concurs de virșli (ediția a XIV-a) nu doar că le-a oferit com­pe­ti­torilor plăcerea de a savura renumitul produs, ci și-au adjudecat supremația în ce privește timpii de devorare. Și cum mâncarea bună merge perfect cu o muzică populară, a urmat un spectacol ce a atins inimile celor prezenți prin vocile unor artiști ca Ovidiu Olari, Ciprian Roman Cristian Fodor, Mariana Anghel Oana Bozga-Pintea, Lavinia Goste și Marius Zorilă. Acompaniamentul i-a apar­ținut Ansamblului Doina Crișului Brad (conducerea muzicală semnată de Nicolae Jurj-Briciu, iar coregrafia de Nicolae Grigoraș).

Trei acorduri de cooperare
„Am reușit să reluăm tradiția or­ga­ni­zării Z­ilelor Municipiului Brad printr-o edi­ție de excepție, fiind invitați artiști re­nu­miți, atât din sfera muzicii ușoare cât și din cea a muzicii populare. A fost o ediție cu totul deosebită, fiind încheiate trei acor­duri de cooperare (cu SANTA MARIA A VICO din Italia, CASPE din Spania și GAILLAC din Franța), conducerile celor trei orașe onorând invitația noastră de a fi prezente la Brad, pe perioada desfă­șu­rării evenimentului. De-a lungul timpului am dezvoltat colaborări cu aceste trei localități, consolidând o frumoasă prie­tenie administrativă. Ca în fiecare an, am avut premierea tinerilor cu rezultate deo­sebite și a unor brădeni cu rezultate spe­ciale în activitatea de zi cu zi. Sunt mem­bri ai comunității care fac cinste muni­ci­piu­lui nostru. Mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături și le transmit multe gânduri de bine”, a transmis pri­marul din Brad, Florin Cazacu.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura