Operatorii de turism i-au propus primarului din Hunedoara organizarea unui festival muzical gen UNTOLD

14 iunie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

În urmă cu câteva zile, la sediul Primăriei municipiului Hunedoara a avut loc o întâlnire a primarului Dan Bobouţanu cu reprezentanţii unităţilor de cazare din localitate şi împrejurimi. Scopul întâlnirii a fost acela de a identifica modalităţi de colaborare între primărie şi operatorii privaţi din domeniul turismului. La întâlnire au participat reprezentanţii a 15 unităţi hoteliere din oraş şi împrejurimi.

Listă pentru turişti
„Turismul este o parte importantă a economiei locale, Castelul Corvinilor fiind principalul motor economic al oraşului. Scopul nostru este ca vizitatorii Castelului să devină turişti în Hunedoara, să petreacă aici cât mai mult timp. De aceea, vrem să sprijinim unităţile de cazare autorizate din oraş prin promovarea lor directă pe site-ul Primăriei municipiului Hunedoara, în ziarul online şi pe pagina de Facebook care a adunat, în ultimii patru ani, peste 24.000 de urmăritori. Ne unim forţele pentru a sprijini turismul. În ce ne priveşte, dorim să le asigurăm tot sprijinul nostru reprezentanţilor unităţilor de cazare. Vom furniza turiştilor, prin toate canalele de care dispunem, o listă completă a unităţilor de cazare din municipiul Hunedoara şi Ţinutul Pădurenilor, pentru ca ei să nu întâmpine nici o problemă de la sosirea în oraş şi până la plecare”, susţine Dan Bobouţanu, primarul Hunedoarei.

Platformă online
Propunerile primăriei vizează lansarea programului „VIZITEAZĂ HUNEDOARA – LOC SIGUR”. Va fi dezvoltată o platformă online, pe site-ul primăriei, unde va fi prezentată în detaliu fiecare unitate de cazare din Hunedoara.
Primăria va suporta cheltuielile cu testarea prin sondaj a personalului angajat la aceste unităţi. De asemenea, va realiza o broşură care să cuprindă toate locurile de vizitat, cu detalii pentru fiecare obiectiv în parte, cu locuri de cazare, restaurant şi terase. Această broşură va fi oferită turiştilor la recepţia hotelurilor, în camera de cazare, la Castelul Corvinilor, la Grădina Zoologică, precum şi în alte puncte de atracţie turistică.
Ce au propus operatorii de turism? Este vorba de solicitarea de scutire a taxei pentru obţinerea/vizarea anuală a acordului de funcţionare, organizarea unui festival muzical anual, după modelul Untold, pe stadionul „Michael Klein”, prelungirea programului teraselor în weekend.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Bibi spune:

    Primareeee…de Arion de la apaprod ai uitat? Hai curaj cu hotul ala si demite-l

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Interviu cu Ovidiu Moş, viceprimar al municipiului Deva. ,,Administraţia Publică este obligată să sprijine digitalizarea societăţii şi economiei româneşti“

– Domnule viceprimar, ne apropiem cu paşi siguri de un nou scrutin electoral. Cu ce schimbă apropierea alegerilor jocul politic?

Băutura l-a pus la plată

A urcat băut la volan şi a distrus un autoturism parcat pe o stradă din Petroşani. Şoferul vinovat va trebui...

Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 14 iunie 2020

De la începutul monitorizării, şi până ieri, duminică, 14 iunie, în judeţul Hunedoara 640 de persoane au fost confirmate pozitiv...

Închide