Primarul Marius Omotă: UPU Ilia funcţionează, de fapt, ca un dispensar comunal

Sorina Popa

În ediţia precedentă a cotidianului nostru am anunţat că de astăzi, 15 iunie, cele două secţii din Ilia şi Călan ale UPU a Spitalului Judeţean Deva sunt redeschise parţial. Lucrurile însă nu sunt aşa cum s-au aşteptat cei care conduc comunităţile din zonele respective.

Astfel, primarul comunei Ilia, Marius Omotă (foto), a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că este total nemulţumit de cum au gestionat cei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva situaţia redeschiderii UPU Ilia.

„Nu sunt medicamente”
„Sunt total nemulţumit de soluţia găsită de şefa interimară de la UPU de la spitalul devean, doctoriţa Mihaela Gherman. Pentru că am înţeles că ea a luat decizia de a nu trimite şi infirmiere la UPU Ilia. Doamna doctor nu a vrut acest lucru! Părerea mea este că, prin toate aceste decizii, se vrea desfiinţarea Secţiei UPU Ilia. De fapt, UPU Ilia a ajuns să funcţioneze ca un dispensar comunal şi atât. Şi primarii din zona noastră sunt nemulţumiţi de situaţia asta. Oamenii de aici sunt revoltaţi. Nu sunt medicamente la UPU Ilia, iar pentru curăţenie vom trimite de la primărie femeia de serviciu să facă curat. Este inadmisibil să fie lăsaţi mii de oameni fără asistenţă medicală în weekend. Pentru că aşa vrea o doctoriţă care conduce interimar UPU Deva”, a afirmat Marius Omotă, primarul comunei Ilia.
Contactat, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, dr. Emil Stoica, a declarat că, deocamdată, nu există personal disponibil pentru UPU Ilia şi Călan. „Am făcut eforturi să trimitem la Ilia şi medic şi asistente, să redeschidem Secţia de Urgenţă de acolo. Aici va fi un medic de dimineaţă până la ora 15, de luni până vineri, iar până la ora 23 permanenţa va fi asigurată de către asistentele medicale. Infirmiere nu avem de unde să repartizăm acolo, până când e stare de alertă”, a spus managerul interimar al SJU Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.