Omagiu lui Eminescu, în Ziua Culturii Naţionale

8 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează şi în acest an, pentru toţi cei care îl iubesc pe Mihai Eminescu, manifestări speciale cu prilejul împlinirii la data de 15 ianuarie, a 170 de ani de la naşterea poetului nostru naţional. Evenimentele se vor desfăşura sub semnul binecunoscutului vers Tot mai citesc măiastra-ţi carte, dintr-o emoţionantă poezie semnată de Alexandru Vlahuţă.

Aşa cum facem în fiecare an, în ziua de 15 ianuarie, Ziua Culturii Naţionale, oferim iubitorilor de poezie eminesciană un florilegiu de momente artistice inspirate din creaţia marelui poet.
Şi în acest an, prin întregul program pe care l-am alcătuit, dorim să-l simţim şi mai aproape de inimile noastre pe Mihai Eminescu, ne vom încredinţa o dată în plus de actualitatea creaţiei eminesciene, vom dori să-i aprofundăm opera şi, aşa cum spunea Tudor Arghezi, „să ne aducem pururi aminte de Eminescu”.
Publicul care va lua parte la omagierea lui Eminescu se va bucura de un program bogat, variat, cu momente menite să-l prezinte pe poet sub multiplele faţete ale personalităţii sale copleşitoare.
Manifestările dedicate memoriei lui Mihai Eminescu se vor desfăşura după programul alăturat, un program pe care l-am alcătuit cu speranţa că va fi atractiv şi îi va îmbogăţi spiritual pe toţi cei care vor fi prezenţi în această zi atât de importantă pentru noi.
Ora 10.00 – Deva Mall, etajul 3, Salle d’Or: Evocarea poetului naţional; Recital muzical Eminescu multilingv & Sonet, susţinut de Alexandrina, Iuliana şi Florian Chelu Madeva, membri ai Fundaţiei Rock Filarmonica Oradea.
Ora 13.00 – Deva Mall, etajul 3, Salle d’Or: „Eminescu – Muntele fără poteci”, concurs între elevii de la colegiile şi liceele din Deva pe subiecte legate de viaţa şi creaţia marelui nostru poet; Expoziţia de carte „Eminescu”, organizată pe baza colecţiei bibliofile a doamnei Delia Alic, posesoarea uneia dintre cele mai bogate colecţii de carte cu tematică eminesciană, ce cuprinde volume publicate în ţară şi străinătate.
Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Deva

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Jocurile Olimpice de iarnă Lausanne 2020

Astăzi vor debuta la Lausanne întrecerile celei de a treia ediţii a Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret, competiţie care...

Încep competiţiile de atletism

Prima competiţie în acest an organizată de Federaţia Română de Atletism este Campionatul Naţional de probe combinate, etapa 1, care...

Fotbal, Liga a IV-a. S-a amânat startul returului

AJF Hunedoara a comunicat că startul returului în campionatul judeţean de fotbal se va da pe data de 8 martie...

Închide