Oficialii Federaţiei Române de Fotbal pregătesc VAR-ul pentru noul sezon

4 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan (foto), a declarat recent că se fac pregătiri pentru achizi­ţionarea teh­nologiei pentru implementarea arbitra­jului video şi că este posibil să se facă tes­tări chiar în actualul sezon al primul eşalon fotbalistic.
„Pentru 2021, preocupările sunt legate de implementarea VAR şi disputarea tu­turor meciurilor din cadrul actualului se­zon. Avem următoarele provocări, dispu­tarea tuturor meciurilor din Liga I, pentru că avem un program destul de încărcat. Sperăm ca vremea să ţină cu noi, mai ales că avem şi EURO în vară şi bineînţeles implementarea VAR, începând cu sezonul 2021-2022. Poate vom avea nişte meciuri de test înspre finalul acestui sezon. Re­pre­zentantul deţinătorului de drepturi TV este pregătit în ceea ce priveşte partea tehnică, respectiv maşinile VAR. Rămâne să vedem care este timpul de care au nevoie cei de la Comisia Centrală a Arbitrilor pentru a pregăti arbitrii. Avem nevoie de acest sistem de arbitraj video pentru că din punctul meu de vedere, au existat destule greşeli de arbitraj. Consider că acest sistem cu siguranţă va uşura lucrurile, atât în privinţa serviciilor prestate de arbitrii, cât şi în privinţa imaginii competiţiei. Pentru că atâta vreme cât ai greşeli de arbitraj, imaginea competiţiei Liga I este afectată şi inclusiv zona de clasament poate fi afectată”, a declarat Justin Ştefan.
Întrebat cât ar costa tehnologia VAR, Jus­tin Ştefan a spus: “Depinde de sistemul de implementare. În momentul în care ai acestea automobile VAR, costurile sunt mai scăzute. Bineînţeles că ai costul auto­turis­mului, costul echipamentului, după care anu­mite costuri de administrare, respectiv cel care conduce maşina, operatorul teh­nic, plus cei doi arbitri VAR. Undeva la 500.000 de euro ar fi costurile pentru tehnologie. Tehnologia va fi achiziţionată, costurile se vor diminua, rămânând doar zona de administrare.”.
El a precizat că tehnologia pentru linia porţii nu va fi inclusă în pachetul de arbitraj video, din cauza costurilor ridicate pentru acest sistem.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Se reia campionatul Ligii I de futsal

Campionatul Ligii I de fotbal în sală se va relua pe 8 ianuarie cu un nou turneu programat la Cluj...

Gimnastele din echipele naţionale au început pregătirile la Deva

Componentele echipei naţionale de gim­nastică artistică (mai puţin Larisa Iordache), recent medaliate cu argint la Campionatele Europene de la Mercin...

ÎNTRE CER ȘI PĂMÂNT – 2021- Anul vindecărilor

Valentina Mureșan   Fiind ultimul articol ÎNTRE CER ȘI PĂMÂNT din ziarul acesta minunat care mi-a dat posibilitatea să intru...

Închide