O vulpe moartă a băgat spaima în locuitorii din Aninoasa

03 vulpe moarta iscroni (2)Maximilian Gânju

Un bărbat din Aninoasa, care a observat o vulpe moartă pe şoşea, a anunţat imediat autorităţile. Omul s-a temut că animalul ar putea avea rabie şi nu şi-a lăsat colegii să se apropie de el, deşi era mort.
Bărbatul spune că a mai văzut vulpea în ultimele zile şi i s-a părut că era bolnavă. „Dimineaţa o vedeam pe aici, nu părea că se sperie de oameni sau de maşini. Parcă mergea pe trei cărări şi cred că a lovit-o o maşină. Nu ştiu dacă a fost bolnavă. Nu m-am apropiat de ea să o ating, pentru că turbarea se ia şi dacă vulpea e moartă. Prin zonă nu sunt multe gospodării, ca să zici că vulpea colinda pe aici ca să mănânce găinile oamenilor”, a declarat bărbatul care a dat alerta.
Medicii specialişti din cadrul DSVSA Hunedoara au luat probe, urmând să stabilească dacă vulpea avea rabie. „Dacă se dovedeşte că este turbată, se instituie carantina de gradul III pe raza localităţii şi zonele limitrofe şi se iau măsurile care se impun”, a declarat Ioan Dumbravă, directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare