EvenimentFlash

Un hunedorean, condamnat la 20 de ani închisoare pentru omor, a cerut revizuirea dosarului

03 sorin beneguiCristina Ghenea

Un hunedorean dat în urmărire naţională după ce a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, pentru omor, cere – prin intermediul reprezentantului său – revizuirea dosarului. Acesta susţine că victima decedată în scandalul pentru care hunedoreanul a primit o pedeapsă atât de grea ar trebui deshumată şi reexaminată de legişti.

Condamnaţii se ascund de oamenii legii
Este vorba despre Sorin Vasile Benegui (foto) – dat în urmărire naţională de poliţişti, după ce, în mai, anul trecut, a fost condamnat prin sentinţă definitivă şi irevocabilă la 20 de ani de închisoare. Procurorii susţin că bărbatul, alături de alte două persoane – Anca Maria Murg şi Silviu Bogdan Bruzlea – a omorât în bătaie un tânăr de 18 ani, într-un scandal izbucnit într-o noapte din septembrie 2007, la o discotecă din comuna Băcia. În rechizitoriul întocmit, este consemnat faptul că victima a încasat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele, cu o bâtă de baseball şi cu un bolovan, iar după trei zile de la acest incident, a decedat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara. Deşi toţi trei au fost găsiţi vinovaţi şi au primit pedepse de câte 20 de ani de închisoare, fiecare, nici unul dintre ei nu mai e de găsit.

„Este cea mai gravă eroare judiciară din justiţia română“
Juristul Gheorghe Mărăcine, cel care îl reprezintă pe Benegui în instanţă, susţine că dosarul ar trebui revizuit. „Declar pe propria răspundere că, în parte, această sentinţă reprezintă cea mai gravă eroare judiciară a justiţiei române. Probele din dosar atestă indubitabil faptul că moartea victimei s-a datorat unei singure lovituri puternice de bâtă de baseball, iar aceasta a fost aplicată – potrivit rechizitoriului – de condamnatul Silviu Bogdan Bruzlea. Iar acesta a recunoscut că doar el i-a aplicat victimei două sau trei lovituri cu bâta. Şi atunci, de ce să fie condamnaţi, pentru o faptă pentru care nu sunt vinovaţi, şi Sorin Benegui şi Anca Murg?“, a precizat Gheorghe Mărăcine. Acesta a înaintat instanţei, în numele clientului său, o cerere de revizuire a dosarului, ea fiind, la momentul actual, pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, cu termen în data de 11 iunie. Juristul spune că este nevoie de deshumarea cadavrului tânărului ucis, pentru ca medicii legişti să-i reexamineze craniul şi să clarifice, mai apoi, situaţia. Rămâne de văzut, luna viitoare, dacă şi magistraţii sunt de aceeaşi părere.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.