România în cioburi europene

volodia
Mai crede cineva că România nu se va face bucăţi, chiar şi sub umbrela statului naţional? Eu, unul, nu. Şi sunt mai multe motive.
În primul rând, extinderea puterii de control economic a Uniunii Europene, mai exact, a marilor puteri din ea, se poate face mult mai uşor asupra unor entităţi statale mici, statele naţionale integrale fiind mai greu de manipulat decât regiunile cu autonomie extinsă. În al doilea rând, presiunile privind autonomia pe criterii etnice de concentrare geografică sunt mari peste tot în UE, iar asta pică mănuşă delicată pe interesele puterii de care vorbeam. În al treilea rând, strict româneşte, politica îndreptată exclusiv către jonglerii economice şi împovărare cu datorii către „binevoitori” de-aiurea, fără brumă de interes pentru identitate şi unitate naţională, lasă la liber multiple variante de „cumpărare” a regionalizării ţării. Şi nu suntem departe de momentul în care implementarea acestui mecanism divide et impera va deveni clară pentru toată lumea.
Se vede, deja! Mai ieri, la conferinţa „Cities of Tomorrow”, Victor Ponta ne-a anunţat pe şleau că intenţionează introducerea în Constituţie a noţiunii de „comunităţi locale cu drepturi extinse”. Care sunt acele drepturi de care duc lipsă „unele comunităţi româneşti”? Cum se decide care este comunitatea care are nevoie de drepturi suplimentare şi cum bate asta cu egalitatea în drepturi a tuturor românilor? Cui doreşte actuala putere să-i facă un cadou? Nu am răspunsuri definitive la aceste întrebări. Dar nu pot să-mi scot din minte declaraţia lui Ponta făcută în faţa delegaţilor la congresul UDMR: „Cred că la modificarea constituţională putem găsi acea formulă care să vă garanteze şi dumneavoastră că sunteţi o parte a naţiunii, o parte legitimă a acestei ţări…”. De când maghiarii nu sunt parte a naţiei şi nu au legitimitate, în condiţiile în care au toate drepturile pe care le are orice cetăţean român, plus un morman de drepturi suplimentare, deh, de minoritate? Discursul lui Ponta mi se pare extrem de periculos, dar, dacă iau în calcul interesele europene de a ne face din mici şi mai mici, atunci ce spune el are logică şi fărâmiţarea României a şi început, cu binecuvântarea politicienilor noştri… pe care i-am ales!

2 comentarii la „România în cioburi europene

  • 29 mai 2013 la 10:03
    Permalink

    Of, cata dreptate aveti!… de ar pricepe cineva. Dar chiar daca pricepem, ce putem face, in conditiile in care cei care ne conduc sunt fara patrie? Patria lor e banul si atat. Suntem niste nefericiti, pe toate planurile.

  • 29 mai 2013 la 11:15
    Permalink

    Trebuie o raspundere pentru deciziile gresite date de functionarii statului si pentru promisiunile facute si nerealizate cu comfiscarea averilor si demisiile din functiile statului si timp de 10 ani sa nu mai munceasca la stat , asta este solutia pentru dreptatea nationala .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare