Politica si administratie

O veste bună! Încep lucrările la Autostrada urșilor

Lucrările la „autostrada urșilor”, tron­sonul lipsă din Autostrada A1 Sibiu – Nădlac, vor începe în curând. Constructor este UMB. În prezent, șoferii care circulă pe A1, tronsonul Nădlac – Sibiu, sunt obligați să co­boare de pe autostradă la Margina și să reurce pe șoseaua de mare viteză la Holdea.

Trebuia terminată în noiembrie
În perioadele cu trafic intens, pe coborârile și urcările de pe autostradă se formează cozi, iar șoferii pierd timp prețios în zona respectivă. În plus, zona este una periculoasă, pe drumul na­țio­nal pe care șoferii sunt obligați să cir­cule în lipsa autostrăzii având loc mai multe accidente grave. Licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor pen­tru așa-numita „autostradă a urșilor” a fost câștigată de UMB Spedition. Potrivit ministrului Sorin Grindeanu, proiectarea lucrării, care ar fi trebuit terminată în noiembrie, este aproape finalizată, urmând ca în perioada ur­mătoare UMB să ducă pe șantier primele utilaje și materiale.
„În următoarele două săptămâni UMB o să înceapă să aducă materiale în zona de tuneluri pentru urși. E pe fi­na­lizare proiectarea. Termenul de finali­zare a proiectării era finalul lunii no­iem­brie. Din discuțiile pe care le-am avut cu conducerea companiei, pro­ba­bil de săptămâna viitoare, cel mult în două săptămâni încep să aducă utilaje, fiind pe finalizarea proiectării pentru tron­so­nul Margina-Holdea”, a declarat mi­nistrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la Timișoara. (A.N.)