Nu mai merge cu Naşu’ în trenurile hunedorene

15 iulie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Adriana Raluca Mîţ

În ultimele săptămâni, controalele de stat pe trenurile personale hunedorene s-au intensificat. Cei vizaţi sunt atât călătorii, cât şi „naşii”, iar scopul acestora este diminuarea numărului călătoriilor frauduloase.

Controale la navetişti

Dacă până acum câteva săptămâni, unii dintre cei care călătoreau cu trenul nu îşi procurau bilet, ci „mergeau cu naşul”, pentru că ieşeau mai ieftin, se pare că reprezentanţii CFR s-au prins de acest lucru şi au hotărât să ia măsuri. „Controale în trenuri s-au efectuat tot timpul, dar în ultimele săptămâni, s-au intensificat”, spune Romulus Bradu, purtătorul de cuvânt al Regionalei TF Timişoara. Activitatea de supracontrol este, în principiu, efectuată de către Serviciul Control Trenuri, în toate trenurile, dar mai intensificată în cele personale unde sunt înregistrate cele mai multe călătorii frauduloase. „Pot să vă spun că în aceste săptămâni, de când se efectuează controale, s-a redus numărul celor care circulă ilegal, dar încă nu pot să vă dau o cifră exactă”, mai spune Romulus Bradu.

Legislaţia feroviară

„În cazul în care călătorii sunt prinşi fără legitimaţie de călătorie, li se taie bilet cu tarif de taxare în tren, care, bineînţeles, este superior tarifului de la casă, iar celor care fac scandal sau nu au bani să plătească biletul li se întocmeşte proces verbal”, declară purtătorul de cuvânt al Regionalei TF Timişoara. „La tarif de casă, se emit bilete doar când călătorii urcă în tren din puncte de oprire unde nu există posibilitatea procurării de la personal autorizat, cu condiţia solicitării acestora imediat după urcare, în caz contrar aplicându-se tariful de taxare în tren”, se arată în Condiţiile de Călătorie ale CFR.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
15 octombrie, datã crucialã pentru actualul guvern

Referitor la posibila ieşire a UDMR de la guvernare, discuţie care se poartă mai mult pe la colţuri, europarlamentarul Iuliu...

„Garda de Mediu protejează firme de pe halda de zgură”

Peste câteva zile, se împlineşte un an de când Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Hunedoara a cerut Gărzii de Mediu...

Bulina albă

Virgil Marin, organizator raliul off-road

Închide