Comunitate

Nu mai merge cu Naşu’ în trenurile hunedorene

Adriana Raluca Mîţ

În ultimele săptămâni, controalele de stat pe trenurile personale hunedorene s-au intensificat. Cei vizaţi sunt atât călătorii, cât şi „naşii”, iar scopul acestora este diminuarea numărului călătoriilor frauduloase.

Controale la navetişti

Dacă până acum câteva săptămâni, unii dintre cei care călătoreau cu trenul nu îşi procurau bilet, ci „mergeau cu naşul”, pentru că ieşeau mai ieftin, se pare că reprezentanţii CFR s-au prins de acest lucru şi au hotărât să ia măsuri. „Controale în trenuri s-au efectuat tot timpul, dar în ultimele săptămâni, s-au intensificat”, spune Romulus Bradu, purtătorul de cuvânt al Regionalei TF Timişoara. Activitatea de supracontrol este, în principiu, efectuată de către Serviciul Control Trenuri, în toate trenurile, dar mai intensificată în cele personale unde sunt înregistrate cele mai multe călătorii frauduloase. „Pot să vă spun că în aceste săptămâni, de când se efectuează controale, s-a redus numărul celor care circulă ilegal, dar încă nu pot să vă dau o cifră exactă”, mai spune Romulus Bradu.

Legislaţia feroviară

„În cazul în care călătorii sunt prinşi fără legitimaţie de călătorie, li se taie bilet cu tarif de taxare în tren, care, bineînţeles, este superior tarifului de la casă, iar celor care fac scandal sau nu au bani să plătească biletul li se întocmeşte proces verbal”, declară purtătorul de cuvânt al Regionalei TF Timişoara. „La tarif de casă, se emit bilete doar când călătorii urcă în tren din puncte de oprire unde nu există posibilitatea procurării de la personal autorizat, cu condiţia solicitării acestora imediat după urcare, în caz contrar aplicându-se tariful de taxare în tren”, se arată în Condiţiile de Călătorie ale CFR.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura