15 octombrie, datã crucialã pentru actualul guvern

15 iulie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

Referitor la posibila ieşire a UDMR de la guvernare, discuţie care se poartă mai mult pe la colţuri, europarlamentarul Iuliu Winkler (foto), preşedintele UDMR Hunedoara, afirmă că: „Legea bugetului, care trebuie definitivată până la 15 octombrie, este un moment crucial, pentru că atunci vom vedea concepţia bugetară”.

UDMR nu mai acceptă alte măsuri de austeritate

„Noi am avut o analiză, în care s-au prezentat şi opinii personale, dar în mod oficial, plecarea de la guvernare nu a constituit un subiect de analiză în UDMR. Există nemulţumiri, şi multe dintre ele sunt justificate. Eu, ca fost ministru, pot să apreciez cât de gravă este lipsa solidarităţii ministeriale, lipsa de coeziune dintre membrii guvernului şi lipsa autorităţii primului ministru. Toate acestea slăbesc executivul şi, pe bună dreptate, pot să apară obiecţii din partea unor reprezentanţi UDMR, nemulţumiţi să facă parte dintr-o structură slabă. Eu spun categoric că nu miniştrii UDMR slăbesc acest guvern şi nu ei sunt cei care acţionează individualist. Deocamdată, noi vom rămâne pe poziţii, ne asumăm programul şi răspunderea măsurilor de austeritate nepopulare dar necesare. Însă, acum, în momentul de faţă, ceea ce trebuie să urmeze obligatoriu sunt măsurile pentru relansarea economică”, a declarat europarlamentarul Iuliu Winkler, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Senatorul Gyorgy Frunda a transmis colegilor, reuniţi în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), o scrisoare prin care critica susţinerea acordată de UDMR măsurilor impuse de Cabinetul Boc. Mai mult, el a arătat că dacă până în toamnă nu se revine asupra unor decizii, UDMR ar trebui să intre în opoziţie.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Theo spune:

    Ar fi si culmea sa recunoasteti ca v-a intrat spaima-n gat si , ca orice sobolan ce se respecta , doriti sa parasiti “corabia” guvernului lui Basescu doar avand confirmarea scufundarii iminente , caci , totusi , traim in Romania si se poate intampla orice chiar si ca populatia sa suporte la infinit bataia de joc la care o supuneti voi , actualii guvernanti(?!)Oricum , sunteti destepti voi udmr-istii caci uite desi in deplina ilegalitate sunteti in fruntea acestei tari , ospitaliere si rabdatoare, de 20 de ani ,si faceti cam tot ce vreti voi si “capii” vostrii de aiurea!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Garda de Mediu protejează firme de pe halda de zgură”

Peste câteva zile, se împlineşte un an de când Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Hunedoara a cerut Gărzii de Mediu...

Bulina albă

Virgil Marin, organizator raliul off-road

Bulina neagră

Comisarul şef Ilie Titel Brăgaru, şeful Poliţiei municipiului Petroşani

Închide