Politica si administratie

Noul proprietar al Termocentralei de la Mintia a anunţat când finalizează investiția de 1 miliard de euro

Compania Mass Global Energy Rom, care a achiziţionat Termocentrala de la Mintia, a anunţat, în cadrul unei întâlniri cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă, că prima etapă a programului de investiţii de 1 miliard de euro va fi finalizată în 24 de luni, urmând ca proiectul să ajungă la maturitate deplină în 36 de luni.

Tehnologii bazate pe hidrogen
Investiţiile vizează transformarea ter­mo­centralei în cea mai mare şi eficientă capacitate de producţie a energiei elec­trice pe gaz din Uniunea Europeană. În a­cest sens, vor fi utilizate cele mai mo­derne tehnologii, care vor permite, în acord cu taxonomia europeană, pro­du­ce­rea a cel puţin 1.500 MW. Com­po­nen­tele centralei vor fi pregătite pentru tre­cerea către noile tehnologii de pro­du­cere a energiei, bazate pe hidrogen.
„Resursele noastre naturale re­pre­zintă un atu important, mai ales în aceas­tă perioadă, în care nevoia de a asigura securitatea energetică a ţării este am­plificată de dezechilibrele generate de agresiunea militară rusă asupra Ucrai­nei. România are nevoie să îşi valorifice cât mai bine rezervele de gaz, iar Guvernul a făcut deja demersuri importante în acest sens. Gazele de la Marea Neagră, care pot asigura în prezent deja zece la sută din consumul anual intern, vor transforma, în următorii ani, ţara noastră, într-unul dintre cei mai mari producători de gaze din UE. Centrala de la Mintia, care va folosi gazul drept resursă de producere a curentului electric, va putea beneficia din plin de aceste resurse, astfel încât să consolidăm, pe de o parte, producţia noastră de energie electrică, asigurând consumul intern, dar să o şi putem exporta, ajutând Republica Moldova şi partenerii noştri din Uniunea Europeană”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura