Politica si administratie

Președintele trădător al României trebuie suspendat

România se află într-un pericol per­manent, sub conducerea președintelui Klaus Iohannis. Acest președinte are o agendă proprie pe care o duce la îndeplinire „pas cu pas”. O agendă de unde lipsesc interesele și nevoile ro­mânilor. Iohannis este fidel altor in­terese, pe care le-am putea intui, văzân­du-l cum acționează.
Ne-am obișnuit cu un președinte care merge la reuniuni internaționale, sem­nează diverse acorduri, face an­ga­ja­mente, dar nu ne comunică nimic. Președintele nostru vorbește puțin, rar sau deloc. În cele două mandate la Cotroceni, nu a oferit decât interviuri aran­jate. Refuză să răspundă la în­tre­bări, la problemele importante ale ro­mâ­nilor. Are o activitate paralelă cu cea care ține de interesul statului român.
Sunt câteva întâmplări foarte grave, care s-au petrecut în ultimii ani sub conducerea sa și care ar trebui să ne dea de gândit. Iohannis nu a explicat nimic despre Legea stării de criză, pe care a încercat să o treacă prin Par­lament anul trecut, în luna martie. Eram abia ieșiți din închisoarea „covid”, iar pre­ședintele ne aștepta cu o altă „sur­priză”. O lege care ne transforma într-o țară de mercenari. A fost nevoit să retragă acel proiect de lege, datorită reacțiilor pe care le-au avut ce­tățenii.
Iohannis refuză să clarifice situația de la Canalul Bîstroe. Mai grav de atât, a încercat să ne pună pumnul în gură celor care punem în­tre­bări pe acest subiect sau refuzăm să accep­tăm trădările și aran­ja­mentele pe care le face pe ascuns.
La ultima vizită a pre­ședintei Maia Sandu, Iohannis a ținut să sub­linieze că se va implica personal în a oferi orice formă de ajutor Moldovei. Afirmația venea în con­textul în care, de la Kiev, exista o cerere ca tru­pele ucrainene să intre pe teritoriul Moldovei, în Transnistria. Ceea ce înseamnă că Iohannis este pregătit să ne implice într-un război fratricid! Un sce­nariu care ar trebui să ne alarmeze și să ne îngrijoreze!
!! Acest președinte a girat dictatura sanitară pe care a instaurat-o și a întreținut-o în România doi ani. În SUA, Marea Britanie, Italia și alte state occidentale s-au deschis anchete cu privire la acea perioadă. La noi se tace. Iohannis speră că ne va arunca într-un alt dezastru, pentru a uita de teroarea „covid”.
Zilele acestea se află în Japonia, pentru a încheia un acord militar cu statul nipon. Nu știm cine l-a mandatat și la ce ne-ar folosi un acord supli­men­tar cu Japonia, din moment ce există astfel de parteneriate în cadrul NATO și UE. Poate că domnul Iohannis vrea să revigoreze o anumită axă. Cine poate ști ce intenții are?
Iohannis se comportă de parcă ar dori să-l dubleze pe Zelensky. Peste tot pe unde merge, cu orice ocazie, vorbește doar despre Ucraina. Înțelegem preo­cu­­pările domniei sale pentru tragedia din țara vecină. Dar unde este România?!
Klaus Iohannis a confiscat România și o folosește în interes personal și în interesul prietenilor săi. Președintele războinic și aghiotanții săi ar trebui să ne explice cu lux de amănunte ce implicații are acordul militar pe care l-au semnat cu Ucraina, în 2020. Ar trebui să ne spună care alte state membre ale NATO au astfel de acorduri? Din informațiile pe care le dețin, suntem singura țară NATO care are un ase­menea angajament.
Domnule președinte, un lucru ar trebui să vă fie clar, România nu va fi teatru de război și nici fiii României nu vor fi carne de tun! Abandonați orice intenție aveți în acest sens. Nu aveți susținerea românilor, ocupați abuziv cea mai înaltă demnitate a statului român!

Anamaria Gavrilă,
Deputat Circumscripția electorală
nr. 22 Hunedoara

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura