Politica si administratie

FEMEIA, MODEL DE INSPIRAȚIE

Femeile atrag apreciere zilnic, iar data de 8 martie oferă șansa de a arăta această apreciere la nivel internațional. Rolul femeilor este unic, acestea de­monstrând zilnic faptul că își urmează și își îndeplinesc visele pe plan pro­fe­sional, dezvoltându-se totodată pe plan personal. Ceea ce le face însă spe­ciale este puterea lor de a-și balansa cariera cu întemeierea și grija purtată familiei lor. Ca mame, ele își oferă dragostea necondiționată, sacrificân­du-se zilnic și trecând peste nenu­mă­rate obstacole pentru a-și ocroti copiii.
Încă de la vârstă adolescenței, ele se pregătesc pentru viitor, încercând să își găsească drumul și prioritățile în viață. Constant sunt înconjurate de stan­dardele și așteptările celorlalți, acestea influențându-le deciziile și părerile. Femeile ajung însă într-un punct în care se descoperă pe sine iar factorii exteriori nu mai au putere asupra lor. A fi femeie reprezintă o continuă călătorie în care fie­care zi și experiență fac parte din de­pășirea încercărilor la care sunt supuse, cunoscându-și calitățile și urmându-și idealurile fără a se lăsa influențate de stan­dardele impuse de societate.
Stereotipurile si prejudecățile au re­pre­zentat mereu un impediment în atin­gerea egalității de șanse între femei si bărbați. Salut inițiativa Ministerului Fa­miliei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de doamna Gabriela Firea. „Ma­ni­festul pentru drepturile femeilor” sus­ține strategii si obiective realizate, dar și în lucru, precum: promovarea egalității de șanse și de tratament între femei și băr­bați și prevenirea și combaterea vio­lenței domestice, ghidul standardizat privind hărțuirea pe criteriul de sex si hărțuirea morala la locul de muncă, atin­gerea cotelor de gen de 30% în consiliile de administrație și pe listele electorale. Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse susține totodată creș­terea la 16 ani a vârstei minime pri­vind consimțământul sexual, intr­o­du­ce­rea beneficiilor fiscale pentru mame, oferind de asemenea sprijin pentru mamele minore. Nu în ultimul rând, prin proiectele privind violența domestică se implementează centre de intervenție pentru victimele violenței sexuale, ca­bi­nete de consiliere și sprijin pentru rein­te­grarea socio-profesională a acestora, dar și instituirea echipelor mobile de in­tervenție.
Femeile: mamele, bunicile, soțiile, fii­cele, colegele, toate reprezintă un model și reușesc prin tot ceea ce fac, să inspire continuu. Ele ne învață ce este iubirea, bunătatea, eleganța, echilibrul, grija, răbdarea, responsabilitatea, respectul, motivația, succesul, reușind sa repre­zinte o sursă de inspirație pentru toți, dovedind, dar totodată dovedindu-și că aspiră la mai mult. Ele își urmează scopul spulberând stereotipuri și demonstrând zilnic faptul că determinarea și voința le caracterizează, fără să își neglijeze însă valorile.

La mulți ani!

Helpline non stop gratuit
0800.500.333
Dedicat victimelor violenței domestice, discriminării pe criterii de sex și traficului de persoane

Natalia-Elena INTOTERO
Deputat PSD Hunedoara
Președintele Comisiei pentru învățământ

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura