Noi premii obţinute de elevi pianişti la concursuri muzicale

21 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Elevii Liceului de Arte “Sigismund Toduţă” din Deva au participat recent la două concursuri de interpretare instrumentală, cu participare internaţională, ambele fiind incluse în calendarul competiţional al Ministerului Educaţiei Naţionale pentru anul şcolar în curs.

Prima competiţie a fost Concursul-Festival Euroregional “Alma Cornea-Ionescu”, ediţia a XIV-a, desfăşurat la Colegiul Naţional de Artă “Ion Vidu” din Timişoara. În concurs au participat 80 de elevi şi studenţi pianişti din Timiş şi judeţele învecinate, precum şi din Ungaria şi Serbia. Rezultatele elevilor liceului din Deva au fost următoarele:
Mircea Vasile Logojan, cls. a XI-a – premiul I cu 100 de puncte şi participare în cadrul Galei Laureaţilor; Flavius Sebastian Bălan, cls. a V-a – premiul I; Raul Andrei Raţiu, cls. a VII-a – menţiune.
A doua competiţie, Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală şi Arte Vizuale, cu participare internaţională, ediţia a XXVI-a, a avut loc în zilele de 17-19 mai la Sighetu Marmaţiei. La secţiunea de muzică au participat 170 de elevi din clasele I-VIII, din România, Cehia, Serbia, Ucraina şi Ungaria. Reprezentanţii Liceului de Arte “Sigismund Toduţă” din Deva au obţinut următoarele rezultate:
Flavius Sebastian Bălan, cls. a V-a – premiul I şi participare în cadrul Galei Laureaţilor; Alma Teodorescu Pavliuc, cls. a II-a – premiul I; Mario Trif, cls. a II-a – premiul I; Alexandra Eşş, cls. a IV-a – premiul I; Radu Moise, cls. a VIII-a – premiul I; Daria Băluş, cls. a II-a – premiul II; Laurenţiu Bozan, cls. a VII-a – premiul II; Radu Chiş, cls. a VI-a – menţiune.
La invitaţia organizatorilor, din juriul secţiunii de pian a făcut parte şi doamna profesor Doina Ona, profesorul de pian de la liceul devean, care în urmă cu ani în urmă a absolvit Şcoala de Muzică şi Arte Plastice “George Enescu” din Sighetu Marmaţiei.(A. Clej)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cupa Cetăţii, ediţia a 21-a, la gimnastică aerobică

Circa 100 de sportivi de la nouă cluburi din ţară şi din Republica Moldova au participat la cea de a...

Medalii de bronz pentru Autobergamo Deva

Cu o formulă nouă de echipă, fără multe dintre vedetele lotului devean cu care campioana a debutat în sezonul actual,...

Fotbal, Liga a III-a: ACS Şirineasa, victorie în deplasare, iar Cetate Deva, egal de palmares

Etapa cu nr. 29 din Liga a III-a de fotbal a consemnat categoric faptul că ACS Şirineasa este neînvinsă în...

Închide