Cupa Cetăţii, ediţia a 21-a, la gimnastică aerobică

20 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Circa 100 de sportivi de la nouă cluburi din ţară şi din Republica Moldova au participat la cea de a 21-a ediţie a tradiţionalei competiţii de gimnastică aerobică organizată la Deva de către CNS Cetate Deva, cu sprijinul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret, a Inspectoratului Şcolar Judeţean, în parteneriat cu Primăria municipiului Deva.
Competiţia de nivel naţional este cea care deschide sezonul şi oferă posibilitatea unor verificări de etapă pentru toţi sportivii participanţi. La ediţia din acest an, federaţia a acceptat prezenţa componenţilor lotului naţional de juniori, reveniţi la concursul devean după o lungă întrerupere (absenţi din 2012). Juniorii vor participa peste o săptămână la Campionatul Mondial de gimnastică aerobică din Portugalia, unde tehnicienii speră într-o evoluţie de top.
De menţionat că cea mai numeroasă delegaţie a fost anul acesta cea de la Şcoala Sportivă nr. 1 din oraşul Bălţi, Republica Moldova, cei 20 de sportivi şi antrenorii lor fiind oaspeţi de seamă la actuala ediţie.
Rezultate tehnice:
Seniori – feminin. 1. Valeria Baxan (ŞS 1 Bălţi), 2. Elena Odoro (Universitatea Arad), 3. Theea Milea (Farul Constanţa).
Categoria I – individual masculin. 1. David Gavrilovici (lot naţional juniori – CS Gimnis Iaşi), 2. Daniel Ţavoc (lot naţional şi Universitatea Arad), 3. Nicuşor Scânteie (Farul Constanţa).
Categoria I – individual feminin. 1. Ana Guţu (ŞS 1 Bălţi), 2. Giorgiana Negrea, 3. Nicoleta Patrichi (ambele CNS Cetate Deva).
Concursul de la Categoria a II-a din actuala ediţie a fost cel mai disputat. Au urcat pe podiumul de premiere:
Individual feminin. 1. Claudia Ristea, 2. Iustina Rusus (ambele UNEFS Bucureşti), 3. Larisa Şuiu (Triumf)
Individual masculin. 1. Leonard Manta (Farul), 2. Vlad Siminea (Triumf), 3. Paul Gherca (Gimnis Iaşi),
Perechi. 1. CSS Triumf. 2 Gimnis Iaşi 3. CNS Cetate Deva cu Raluca Bocşer şi Darius Irimie.
Grup. 1 UNEFS Bucureşti, 2. CNS Cetate Deva (Daria Mihaiu, Mirela Frâncu, Raluca Bocşer, Adina Tiurean, Denisa Popescu) 3. Gimnis Iaşi, iar la trio primele două locuri au fost ocupate de reprezentanţii de la UNEFS Bucureşti, iar pe locul trei au venit cei de la CNS Cetate Deva, cu Mirela Frâncu, Raluca Bocşer, Daria Mihaiu.
La Categoria a III-a perechi mixte, primele două locuri au fost ocupate de sportivii de la SS 1 Bălţi, locul 3 revenind echipei de la CSM Arad, iar CNS Cetate Deva, cu Luissiana Budică, Alexandru Cioranu, s-au clasat pe locul IV.
Competiţia de trio a fost câştigată de CSS Triumf, urmată în clasament de UNEFS Bucureşti şi Farul Constanţa, iar cea de grup a revenit reprezentanţilor de la CSS Triumf, urmaţi de Farul Constanţa şi Gimnis Iaşi.
Ca urmare a acumulării punctelor obţinute în competiţie, Cupa Cetăţii – ediţia 2018 a fost cucerită de reprezentanţii de la SS 1 Bălţi, Republica Moldova, care au totalizat 90 de puncte, urmaţi de UNEFS Bucureşti (83.83 puncte) şi Gimnis Iaşi (79.52 puncte). Devenii s-au situat pe locul patru cu un total de 77 de puncte.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Medalii de bronz pentru Autobergamo Deva

Cu o formulă nouă de echipă, fără multe dintre vedetele lotului devean cu care campioana a debutat în sezonul actual,...

Fotbal, Liga a III-a: ACS Şirineasa, victorie în deplasare, iar Cetate Deva, egal de palmares

Etapa cu nr. 29 din Liga a III-a de fotbal a consemnat categoric faptul că ACS Şirineasa este neînvinsă în...

Declaraţie de presă

În legătură cu Comunicatul de presă al Agenţiei Naţionale de Integritate, prin care Senatorul liberal Eleonora-Carmen Hărău (foto) a fost...

Închide