Noi „steluţe” la startul C.N. Nataţie

04 x 1 Natatie

Ciprian Marinuţ

Adelina Buzdugan şi Cristina Sfetcu, două junioare mici (13-14 ani) de la CSS Hunedoara, au „sclipit” în prima zi a Campionatelor Naţionale de Nataţie, reuşind să se califice în finale, deşi au concurat împotriva senioarelor şi junioarelor mari (17-18 ani).

Fetele pe val, băieţii cu probleme
CSS Hunedoara a scos la rampă noi talente, cu ocazia startului celei de-a şaptea ediţii a Campionatelor Naţionale de Nataţie, care au început, ieri dimineaţă, la Bazinul din Hunedoara. Dacă anul trecut s-au remarcat băieţii Cristian Rizan, Alexandru Ancuţa, Răzvan Jurcan şi Daniel Scurtu, care au reuşit stabilirea a patru noi recorduri naţionale, acum, în prim-plan au apărut  debutantele Adelina Buzdugan şi Cristina Sfetcu. Adelina s-a calificat în finalele de la 50 metri bras şi 200 metri mixt, iar Cristina în finala de la 100 metri spate, deşi au concurat împotriva unor adversare mult mai mari. „Rezultatele lor reprezintă o surpriză foarte plăcută. Adelina a avut chiar primul timp dintre junioare în cursa de 50 metri bras. Sperăm să facă o figură frumoasă şi în finale. Din păcate, băieţii au început competiţia cu stângul. În cazul lui Cristian Rizan, unul dintre liderii echipei noastre, e explicabil. El a fost bolnav, nu s-a antrenat în ultima perioadă şi a primit acceptul medicilor de a concura doar în dimineaţa concursului. Ceilalţi au avut adversari foarte puternici şi mai mari decât ei ca vârstă. Sperăm însă, ca băieţii să confirme în probele lor favorite şi să câştige lupta cu cronometrul, pentru a reuşi să stabilească noi recorduri la categoriile lor de vârstă”, a spus Anca Băjan, antrenoare la CSS Hunedoara. Pe lista de start a Campionatelor Naţionale se află peste 200 de sportivi de la aproximativ 30 de cluburi din ţară.

Hunedoara, gazda perfectă
Majoritatea sportivilor şi antrenorilor prezenţi la competiţie s-au declarat satisfăcuţi de condiţiile de concurs oferite de Bazinul de la Hunedoara, gazdă deja tradiţională a Naţionalelor în bazin scurt. Sportivii au remarcat calitatea şi puritatea apei şi modul sărbătoresc şi de nivel internaţional, cum a fost „echipat” bazinul de către organizatori. Competiţia de la Hunedoara continuă astăzi, mâine şi duminică, cu serii de calificare între orele 10.00 şi 13.00 şi cu finalele, programate de la ora 17.00.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.