Veşti bune pentru proprietarii de cai

02 cai2

Nicoleta Popa

O veste bună pentru gospodarii din judeţ, care au fost obligaţi să-şi sacrifice caii bolnavi de anemie infecţioasă ecvină.
Ei vor fi, în sfârşit, despăgubiţi. Aceştia vor primi între 1.500 şi 3.000 de lei, în funcţie de preţul actual al pieţei, pentru fiecare animal sacrificat. Sumele au fost stabilite în fiecare localitate unde s-au înregistrat astfel de cazuri, de o comisie condusă de primar. Potrivit lui Mihail Nicolae Rudeanu, directorul coordonator al DSVSA Hunedoara, banii vor ajunge în conturile păgubiţilor doar la sfârşitul lunii, deoarece, numai după data de 24 noiembrie, direcţia va putea scoate banii de la trezorerie şi face plăţile către cei în drept.

Cele mai multe focare, în Sălaşu de Sus
Din luna martie şi până în prezent, în judeţul Hunedoara au fost sacrificate 28 de cabaline afectate de anemie infecţioasă ecvină, în vederea lichidării rapide a focarelor transmisibile ale animalelor. Astfel de cazuri s-au înregistrat în opt comune din judeţul Hunedoara, printre care amintim Sălaş, Râu de Mori, Dobra, dar şi în Valea Jiului. Zona Haţegului a fost cea mai afectată, îndeosebi comuna Sălaşu de Sus.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.