Nicolae Timiş, favorit în cursa pentru Parlament

11 octombrie 2010 | 8 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Centrul de Studii Sociale a efectuat un sondaj, în zona Haţegului, la sfârşitul lunii septembrie, pe un eşantion de 3.965 de persoane, în toate cele 23 de localităţi aparţinând Colegiului 3. Astfel, potrivit acestui sondaj, dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri pentru postul de parlamentar rămas vacant după decesul deputatului Ioan Timiş, cele mai mari şanse de a ocupa fotoliul de parlamentar le au PNL şi PSD. Sondajul a evidenţiat şi procentul înregistrat de candidaţi în raport cu formaţiunea pe care o reprezintă.

Gheorghe Barbu, singurul democrat-liberal cu şanse

Astfel, Centrul de Studii Sociale arată că la PDL, cele mai mari şanse şi, în consecinţă cel mai bun scor obţinut din cinci nominalizări posibile ale PDL îl are fostul ministru al Muncii Gheorghe Barbu, care a obţinut 37,41 la sută,în timp ce aproape 30 la sută din repondenţi spun că nu cunosc pe nici unul dintre candidaţii propuşi de PDL.

La PNL, cel mai bun procent din cinci nominalizări îl are primarul Haţegului, Nicolae Timiş (foto), cu 40,1 la sută, în timp ce la Alianţa PSD –PC, Mihai Leu e preferat de 28,8 la sută dintre repondenţi, Liliana Ţolaş de 26,9 la sută şi Mihail Rudeanu de 22,26 la sută dintre cei intervievaţi.

Cei mai cunoscuţi sunt cei nominalizaţi ca posibili candidaţi din partea PSD, doar 8,26 la sută afirmând că nu cunosc pe nici unul dintre cei nominalizaţi, în timp ce la PNL, cei care spun că nu cunosc pe nici unul din candidaţi sunt în procent de 13,01 la sută.

Totuşi, primarul Haţegului se află în frunte

Printre nominalizările posibile din partea PSD a fost şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mihail Rudeanu, cu menţiunea că sondajul a fost făcut înainte de nominalizarea sa ca preşedinte al UNPR Hunedoara, acesta fiind cunoscut în continuare în zonă ca fiind un lider marcant al PSD, şi nu membru UNPR.

De asemenea, sondajul este realizat şi înainte de decizia liberalilor de a susţine candidatura Marianei Câmpeanu, la funcţia de deputat pentru Colegiul Haţeg şi nu pe primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş, care probabil va candida independent pentru acest post.

La întrebarea: „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru ocuparea locului de parlamentar rămas vacant în Colegiul 3, dumneavoastră pe cine aţi alege dintre următorii”: pe primul loc s-ar situa edilul şef al oraşului Haţeg, Nicolae Timiş, cu 21,4 la sută, urmat de Mihai Leu cu 19,37 la sută şi Liliana Ţolaş, cu 18,72 la sută. Mihail Rudeanu ar obţine 13,36 la sută dintre voturi.

Comentarii (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. hategan spune:

  povesti de adormit pruncii…
  sondaj cu esantion de 3965 persoane pentru 60 de mii de alegatori…
  luati viteza…
  timis independent ?
  leu de doi bani si tolas de doi lei..
  rudeanu ?
  sondaj facut in sufragerie, menajerie sau primarie

 2. un alt hategan spune:

  Super, Timiş tată! Ce mai aştepţi? Demisia din partid şi pune-te pe treabă. Numa’ vezi sa zici prin hateg ca ti-a placut si functia de primar, ca poate te intorci peste vreo 3 luni la ai tai sa le ceri iar votul sa revii de unde ai plecat… 😉 Baftalo!

 3. Centrul de Studii MORALE spune:

  Domnu’ “candidat” Timis, cum mai stati cu actionariatul la Mesagerul Hunedorean? Cei 10% din actiuni ai fratelui s-au transferat la dumneavoastra si aveti acum 20% din ziar sau doar e lumea rea si vorbeste prin targ vrute si nevrute??? Mai lasa-ne, domnule, cu sondajele tale si intelege ca daca iti trimiti angajatii de la primarie la cursuri de cercetare sociologica prin Bucuresti, nu inseamna ca si stiu cum sa le faca baietii! Ma refer aici la alde “sondajele” lu’ matale…

 4. Pepiniera spune:

  Lasa-l mai Molot pe om in pace.Parca-mi aduc aminte cat de jenant si penibil erai,securistule, acum cativa ani,in campanie la Magazinul plus.
  – Daca-l votati pe domnul Timis,atunci trebe sa…sa ma…sa…sa ma votati si pe mine la CJ!!!

 5. Costel spune:

  Ba ma lesi! Cei cu manipularea asta? Timis, Leu, Rudeanu, Tolas, Barbu, Campeanu . Stiu ca Tara Hategului se suprapune cu geoparcul dinozaurilor dar doar cu DINOZAURI veniti in sondaje. Recent intr-o stire nationala s-a aratatat descoperirea dinozaurului pitic (alde BOC),pe el de ce nu-l mentionati in sondaj? Vedeti ca se supara cineva din cuibul cucuvelei…. si poate va trimite un control pe linie financiara sa va taie craca ….si, ,,Panturu” nu tine ….. ca-i taraie turul. Va veni ,,Alba ca zapada”, la apus de soare ca sa va ciuroaie…
  degeaba sunteti mii,
  ca sunteti copiii,
  stiti voi sa votati,
  dar nu numarati,
  si la ceas de seara,
  voi ve-ti fi pe scara,
  si in zori de zii,
  ve-ti fi iar copii,
  va ve-ti ciondrani,
  si ve-ti bondani,
  dar n-o sa aveti curajul,
  sa-nfruntati barajul.

 6. Gina spune:

  Bravisimo Costelus, le-ai spus-o pe bune.

 7. Centrul de Studii MORALE spune:

  Interesante ultimele 3 comentarii… Mai exact, interesanta ora la care apar ele postate… 23:21, 23:34 si 23:36. Pai, fratilor, e doar 22:55 ora!!! Modificati bre ceasul la calculator acolo in redactie inainte de a da limbutze on-line domnului actionar Timis! Inchei cu o intrebare: GINA draga, de ce il lauzi pe COSTEL cand sti ca te cheama PEPINIERA??? Ha ha ha!

 8. ?? spune:

  Cine va castiga .. apar niste candidati iar in sondaj ALTII !
  E clar ca sunt tatonari si o mare necunoscuta. Fratilor de la Centru de studii aratati-ne si noua chestionarul macar…

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Regal muzical la Castelul Corvinilor

Timp de trei zile, hunedorenii au avut parte de un festival impresionant de muzică clasică, găzduit de Castelul Corvinilor din...

Amenzi, sex, dosare penale şi… cupru şi pantofi

Pe parcursul a două zile, poliţiştii, jandarmii şi angajaţii Serviciului de Intervenţie Rapidă au efectuat controale pe raza municipiului Deva,...

Angajaţii penitenciarului au ”interzis” la proteste

Potrivit calendarului protestelor sindicaliştilor de la Cartel Alfa, vinerea trecută, în data de 8 octombrie, ar fi trebuit să aibă...

Închide